|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kansanedustaja: Poliittisten lakkojen verotuki poistettava (23.10.2018 11:18)
Työllisiä enemmän ja työttömiä vähemmän ? mutta hallituksen oma tavoite ei täyttynyt vieläkään (23.10.2018 09:11)
Emeritusprofessori hallitukselle Ylellä: Irtisanomislaki pois, ay-liikkeeltä korvaava ratkaisu (23.10.2018 08:10)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kehittämisyhtiö keskittyy aluksi yrityshautomotoimintaan

27.09.2005

Kuntien perustama Itä-Uudenmaan kehittämisyhtiö keskittyy toimintansa alkuvaiheessa yrityshautomon pyörittämiseen. Liikkeelle lähdetään heti, kun TE-keskus lyö leiman otsaan eli hautomotoiminta saa virallisen statuksen.


Itä-Uudenmaan Kehitys Oy:n perustamisen myötä yrityshautomotoimintaa aiemmin hoitanut Itä-Uudenmaan yrityshautomoyhdistys lakkautettiin ja sen toiminta siirtyi kesäkuun lopussa uudelle yhtiölle. Myös entinen kehittämisyhtiö Posintra on lakkautettu. Sen sijaan uusyrityskeskukset Loviisassa ja Porvoossa jatkavat toimintaansa.

–Uudelle kehittämisyhtiölle on laadittu pitkän tähtäimen liiketoimintasuunnitelma, joka on hyväksymistä vaille valmis. Resurssit ovat kuitenkin rajalliset, joten sitä taustaa vasten lähivuoden suunnittelussa yhtiö keskittyy lähinnä yrityshautomon ylläpitoon ja kehittämiseen, selvittää yhtiön toiminnan valmistelutyötä tehnyt elinkeinokoordinaattori Marko Tiirinen Itä-Uudenmaan liitosta.

Hän jatkaa, että kehittämisyhtiö mielletään laaja-alaiseksi toimijaksi, jolla on usein isoja hankekokonaisuuksia ja sellainen miehitys, josta löytyy erikoisasiantuntemusta elinkeinopuolen käyttöön. Suurempien hankkeiden aika tulee Tiirisen mukaan kuitenkin vasta myöhemmin eli sitten kun resursseja on enemmän.

Tiirisen mielestä lähiajan tavoitteista tärkein on se, että yrityshautomotoiminta saadaan jatkumaan ilman kovin pitkää katkosta.

–Nyt odotetaan tavallaan muodollisuuksien varmistumista. Meidän on saatava TE-keskukselta ”otsaleima” siitä, että olemme virallisesti osa Uudenmaan hautomoverkostoa. Vasta sitten voimme lähteä kentälle tarjoamaan palveluja, toteaa Tiirinen.

Hän lisää, että TE-keskuksen päätöstä odotetaan aivan lähiaikoina. Tiirisen mukaan aiemman yrityshautomon asiakkaisiin on pidetty yhteyttä ja heidän kanssaan on sovittu jatkotoimista.

Hautomo tärkein toimintamuoto

Yrityshautomotoiminta nostettiin Tiirisen mukaan yhtiön tärkeimmäksi tehtäväksi jo perustamisvaiheessa. Hautomolle onkin jo rahat olemassa.

–Esimerkiksi tänä vuonna hautomon toimintabudjetti on reilut 200.000 euroa. Puolet siitä tulee kunnilta ja puolet valtiolta. Hautomo on TE-keskusrahoitteista toimintaa ja se onkin ehdoton edellytys sille, että kunnat pystyvät tätä palvelua tarjoamaan, mainitsee Tiirinen.

Loviisaan ja Porvooseen jäävät uusyrityskeskukset ovat Tiirisen mukaan olennainen osa kokonaisuutta. Ne ovat kehittämisyhtiölle tärkeitä partnereita ja yrityshautomotoiminnan kannalta keskeisimpiä yhteistyökumppaneita.
–Jos ajatellaan esimerkiksi uusien yritysten kanavoimista yrityshautomoihin, uusyrityskeskukset ovat yksi tie, jota kautta yrittäjä voidaan saada innostumaan yrityshautomotoiminnasta.

Hautomosta neuvoja myös vanhoille yrityksille

Tiirinen jatkaa, ettei hautomotoiminta ole suinkaan tarkoitettu vain uusille yrityksille.

–Siinä voivat olla mukana myös pitempään toimineet yritykset. Ne voivat tulla esimerkiksi liiketoiminnan uuden kehittämisvaiheen takia mukaan käyttämään niitä asiantuntijapalveluita, joita yrityshautomolla on tarjottavissa.

Alkuvaiheessa kehitysyhtiössä työskentelee kaksi henkilöä. Toinen heistä on toimitusjohtaja, joka näillä näkymin on aluekoordinaattori Tiirinen. Hän hoitaisi tehtävää elinkeinokoordinaattorin toimen ohella. Hautomotoimintaan palkataan oma yritysneuvonnan ammattilainen. Tiirinen toteaa, että mahdollisesti yhtiöön saadaan vielä kolmaskin työntekijä. Hänen työpanoksensa olisi hyödynnettävissä useammilla toimialoilla.

Itä-Uudenmaan kehitys Oy:ssä ovat mukana kaikki Itä-Uudenmaan kunnat. Ne rahoittavat yhtiötä asukasmääriinsä suhteutettuna. Esimerkiksi Loviisan osuus on tänä vuonna 1,2 euroa asukasta kohti.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Eija Kosonen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI