|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kärpät vei kärkiottelun ? HIFK teki kyseenalaisen ennätyksen (17.11.2018 20:42)
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Sirkku Zeiler irtisanoutui

23.09.2005Työterveyslääkäri Sirkku Zeiler irtisanoutui työstään tiistaina. Zeilerin mukaan syynä ovat ristiriidat esimiehen, Loviisan vastaavan lääkärin ja terveysjohtajan sijaisen Tero Taipaleen kanssa.


– Esimieheni on kohdistanut minuun toimia sen jälkeen, kun minusta tuli kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Oma näkemykseni on, että kysymys on politiikasta.

Zeiler sai viime kunnallisvaaleissa äänivyöryn demarien ehdokkaana. Ennen vaaleja kaupungissa kiisteltiin kiivaasti siitä, siirretäänkö päivystysvastaanotto Loviisasta Porvooseen. Zeiler on vastustanut päivystyksen siirtämistä.

–Olen kysynyt, miksi rahaa ei ole säästynyt, vaikka päivystys siirrettiin Porvooseen. Kunnat maksavat perusterveydenhuollosta yhä saman summan, vaikka palvelu on huonontunut. Olen saanut sen käsityksen, että tätä ei saisi sanoa.

Zeiler sanoo, että esimiehen muuttunut suhtautuminen sattuu ajallisesti yhteen poliittisesti kuuman kysymyksen kanssa. Erimielisyydet kärjistyivät Zeilerin mukaan viime toukokuussa kiivaaseen sananvaihtoon.

–Esimieheni kirjoitti sairaskertomukseeni psykiatrisen diagnoosin ja määräsi kahden viikon sairauslomalle. Sairaskertomukseen kirjoitettiin edelleen, että jos en suostu pitämään sairauslomaa vaan tulen työpaikalleni, minut pidätetään virantoimituksesta. Menin kuitenkin työpaikalleni jatkamaan virkatehtäviäni, asianajajan neuvosta.

Zeiler päätti käyttää kesän viimeistellääkseen työterveyshuollon erikoislääkärin tutkintoaan.
–Esitin Taipaleelle kolmen kuukauden virkavapautta, jonka aikana pitäisin maanantaisin vastaanottoa Loviisassa, koska työterveyshuollon sijaislääkärit tarvitsevat välttämättä konsulttia ja minulla oli tärkeitä keskeneräisiä projekteja asiakasyristysten kanssa. Taipale eväsi pyyntöni.

Zeilerin mielestä jupakka on aiheuttanut myös sen, että Loviisan työterveyshuollon toimintaa on sabotoitu.
–Koska en saanut hoitaa keskeneräisiä projekteja loppuun, sanktio kohdistuu asiakasyrityksiin. Korostan, että työterveyssopimuksia ei ole tehty minun ja yritysten välillä, vaan esimerkiksi kunnan ja kuntayhtymän kanssa. Kuntayhtymä on vastuussa siitä, miten palvelut hoidetaan.
–Potilailtani voi kysyä, miten olen työni hoitanut.

Avaimet pois

Viime viikolla Zeiler sai postissa Taipaleelta kirjeen, jossa todetaan Zeilerin pitäneen terveyskeskuksen tiloissa laitonta yksityisvastaanottoa. Kirje on mwennyt tiedoksi yhtymähallitukselle. Zeiler vakuuttaa, että hän ei ole pitänyt yksityisvastaanottoa omaan laskuunsa, ”en pimeästi, enkä verokirjalla”.

–Sen luulisi olevan helposti tarkistettavissa.
–Taipale totesi kirjeessä, että yksityisvastaanotto on aiheuttanut tappiota kuntayhtymälle ja vääristänyt kilpailua, sekä vaati palauttamaan heti työpaikan avaimet.
Zeiler vei avaimet poliisiasemalle.
Zeiler katsoo, että Taipaleen toimet eivät ole oikeassa suhteessa mahdollisiin virheisiin.

–Mikäli olen käyttäytynyt Taipaletta kohtaan epäasiallisesti, olen pyytänyt häneltä anteeksi ja pyrkinyt jatkamaan normaalisti työtäni. Se ei ole johtanut sopuun vaan olen joutunut yhä uusien toimenpiteiden kohteeksi.
–Tiedän hyvin, että eri työpaikoilla on isoja ja pieniä ongelmia. Ne selvitetään yleensä puhumalla. Poikkeuksellista kuitenkin on, että lääkäri-esimies sekoittaa esimiehen ja lääkärin roolit keskenään, siten että syntyy tilanne, jossa sairauskertomusta käytetään rangaistuksen tavoin. Lain mukaan esimies ei saa tutustua alaistensa terveystietoihin, enkä minä ole Taipaleen potilas.

–Rangaistuksenomaisuutta kuvaa sekin, että jos en suostu sairauslomaan, minut pidätetään virantoimituksesta. Kun en suostunut tähän, antoi Taipale minulle tästä syystä varoituksen. Varoitus on yksin Taipaleen allekirjoittama ja se on vain saatettu yhtymähallitukselle tiedoksi.

–Esimiehen kajoaminen alaisen terveystietoihin on laitonta. Olenkin tehnyt asiasta kantelun Etelä-Suomen lääninhallitukselle jo juhannusviikolla.
Kysymystä aikooko Zeiler viedä asian esimerkiksi lakitupaan, hän ei halua kommentoida. Hän kertoo kuitenkin kääntyneensä juristin puoleen jo Taipaleen tehtyä ”psykiatrisen diagnoosin” alaisestaan toukokuussa.

Erikoistumassa Porvoossa

Zeiler sanoo, että hän ennen kaikkea muuta haluaisi jatkaa loviisalaisten potilaitten hoitamista. Tällä hetkellä hän työskentelee MedOne-vuokralääkäriyrityksessä, jolta Porvoon kaupunki on ostanut työterveyslääkärin palveluita. Zeilerin työpaikka on näillä näkymin vuoden loppuun saakka Porvoon terveyskeskuksessa ja Näsin terveysasemalla. Työ on yliopiston hyväksymää koulutusta erikoislääkärin tutkintoa varten.

Jupakan vuoksi Zeiler sanoo mittauttaneensa luottamuksensa myös kaupunginhallituksessa, jonka puheenjohtaja hän on.
–Kysyin toukokuussa, nautinko luottamusta. Sain yksimielisen luottamuslauseen.
Zeiler sanoo, ettei hän ole aktiivisesti hakeutumassa Loviisan ulkopuolelle. Esimiestään hän ei ole tavannut toukokuun jälkeen.

–Taipale lähettelee vain kirjeitä. Hän on pyytänyt selvityksiä ja vastineita myös lääkärinä työskentelevältä mieheltäni touko-syyskuun välisenä aikana. Mieheni ei ole koskaan aikaisemmin saanut tällaisia selvityspyyntöjä.

–Kyseessä on mielestäni ajojahti ja työpaikkakiusaaminen. Työterveyslääkärinä ymmärrän, että tällaisesta tilanteesta kannattaa lähteä pois ajoissa, ennen kuin ajautuu työuupumukseen.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI