|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kärpät vei kärkiottelun ? HIFK teki kyseenalaisen ennätyksen (17.11.2018 20:42)
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kuka kantaa torjuntavastuun?

16.09.2005Loviisan Torin harjoituksissa keskiviikkona oli näytillä kaksi uutta maalivahtia: Hämeenlinnan FT Trackersissa viime kautena ykkösveskarina pelannut Kimmo Kautio, 23, sekä Nurmijärven Finnsta Prossa palloja poiminut Mika Hottinen, 31. Ykkösveskarin asemasta käydään kiivas kamppailu, sillä jo ennestään Torin rinkiin kuuluvat 28-vuotias, helsinkiläinen Sami Stedt sekä Torin oma kasvatti, nuori Patrik Salminen.


Joukkueenjohtaja Mats Tuomisen mukaan on lähes satavarmaa, että sopimus tehdään kolmannen maalivahdin kanssa, viimeistään ensi viikon aikana. Tuominen väläytti keskiviikkona, että mahdollista on myös se, että Tor tekisi sopimukset sekä Kaution että Hottisen kanssa. Molempien tuleminen on käytännössä kiinni työpaikasta. Tuomisen puhelin onkin ollut viime päivät kovassa käytössä, sillä kausi alkaa 2. lokakuuta.

- Tilanne näyttää sellaiselta, että työpaikasta asia ei jää kiinni, Tuominen sanoo.
Onnistuuko Tuominen hoitamaan työpaikat molemmille veskareille, vai onko edes mielekästä lähteä kauteen neljällä maalivahdilla? Koko harjoituskauden vakuuttavia otteita esittäneet Stedt ja Salminen eivät välttämättä katso suopein silmin, mikäli juuri ennen kauden alkua joukkue tekee sopimukset kahden uuden maalivahdin kanssa.

- Kilpailutilanne on tietenkin aina eduksi, mutta liiallinen kilpailu voi tehdä joukkueelle myös hallaa; mikäli maalivahdit toivovat toisen epäonnistuvan, miten käy joukkuehengen, valmentaja Mikko Laurikainen sanoo mietteliäänä.
Varsinkin, kun Laurikainen ei innostu maalivahtien vaihtoruletista.
- Tavoite on löytää selvä ykkösveskari ja rauhoittaa tilanne, jotta maalivahti voi keskittyä olennaiseen, pelaamiseen, Laurikainen vastaa.

”Paras pelaa”

Mikäli Tor lähtisi kauteen neljällä maalivahdilla, tarkoittaisi se sitä, että kaksi neljästä maalivahdista ei kauden aikana saisi käytännössä peliaikaa lainkaan. Sunnuntaina 16 vuotta täyttävä Salminen on siinä mielessä heikossa asemassa, että häntä voi vielä peluuttaa B-junioreissa. Laurikainen kuitenkin sanoo, että ketään maalivahtia ei poissuljeta tässä vaiheessa.

- Paras pelaa, Laurikainen täsmentää.
Huippulupaus Salmisen kehitys kauden harjoituspeleissä on ollut huimaa. Edukseen on esiintynyt myös Stedt, jota joukkueenjohtaja Tuominen kuvailee erittäin nälkäiseksi kaveriksi, jolla on potentiaalia vaikka mihin.

- Hän tulee hallille puoli tuntia muita aikaisemmin ja on jo kamat päällä, kun muut vasta saapuvat harjoituspaikalle, Tuominen jatkaa.
Stedt pelasi viime vuonna 2. divisioonaa Kauklahden Dynamossa. Siellä hän torjui joukkueen neljästä voitosta kolme, yhteensä mies pelasi kymmenkunta ottelua. Salmisella ja Stedtillä sopimus takataskussa jo on, joten mikäli Tor lähtee kauteen kolmella maalivahdilla, jää rannalle joko Hottinen tai Kautio. Jälkimmäinen kuvailee itseään kunnianhimoiseksi veskariksi, jolla on selkeät tavoitteet tulevaisuuden suhteen: pelata liigaa jonakin päivänä. Viime vuonna Kautio oli tilastojen valossa länsilohkon toiseksi paras maalivahti pelaten Trackersissa 27 ottelua torjuntaprosentilla 83,94. Kokenut Hottinen, joka on pelannut liigaa HIFK:ssä ja VFT:ssä seitsemän-kahdeksan vuotta, torjui viime kaudella 1. divisioonan itälohkon Finnsta Prossa 19 ottelua torjuntaprosentin ollessa 83,80.

Hottisen ja Kaution välistä kilpailua ei ratkaista kuitenkaan pelkästään pelillisin ansioin. Paljon on kiinni pelaajien omasta taustasta; kuinka hyvin mies sopii tulevan työnantajansa palvelukseen. Merkitystä on myös sillä, että Kautio olisi valmis muuttamaan Loviisaan.

- Toisaalta, Niko Tainio, Teemu Tuhkanen ja Jonas Hällfors liikkuvat Kotkasta autolla, joten Hottinen pääsisi samaa matkaa, Tuominen jatkaa.
Merkitystä on myös sillä, mitä mieltä on valmentaja Laurikainen. Keskiviikon perusteella hän ei vielä osannut sanoa juuta eikä jaata. Näyttömahdollisuudet ovat muutenkin vähissä, sillä Tor harjoittelee seuraavaksi maanantaina. Tämän jälkeen pitäisi tehdä päätös; lähteäkö kauteen kolmella vai neljällä veskarilla. Maalivahdit itse ovat aika varovaisia ottamaan asiaan kantaa, ehkä jopa kiusaantuneita.

- En osaa sanoa, Stedt sanoo.
Yhtä vähäsanainen on Kautio.
- En tiedä, en ole valmentaja, hän sanoo, ja pyrähtää nopeasti maalinsuulle.
Salminen empii hetken, vetää maskin alas ja liukenee pois tilanteesta. Hottinen vastaa ensin ympäripyöreästi:”On ja ei”, tarkentaa hetken kuluttua:
- Ei, kyllä neljä on aina liikaa! (MT)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI