|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Nyt tuli konkreettinen esitys: Sosiaaliturva uusiksi ? Jokainen ansaittu euro vähentäisi etuuksia 0,6 eurolla (21.11.2018 10:41)
Ylen MOT: Tätä ?sokerideittailu? todella on ? seksikauppaa, jossa mukana myös alaikäisiä (21.11.2018 09:41)
IL: Ex-kansanedustaja tienasi satoja tuhansia euroja Lontoossa ? palasi Suomessa heti sopeutumiseläkkeelle (21.11.2018 08:31)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Roger Turku on valmis Hiihtoliiton puheenjohtajaksi

15.11.2002Hiihtoliiton puheenjohtaja vaihtuu varmasti lauantaina Kouvolassa. Ennen dopingskandaalin värittämiä Lahden MM-hiihtoja puheenjohtajaksi tullut Paavo M. Petäjä ei halua enää jatkaa. Pitkän rupeaman Hiihtoliiton ja ruotsinkielisen hiihtoliiton luottamustehtävissä tehnyt Roger Turku on yksi varteenotettavista puheenjohtajaehdokkaista valinnan kääntyessä loppusuoralle.


-Aina pitää kilpailla, hymyilee Roger Turku työhuoneessaan Loviisan vanhalla teollisuusalueella.

Hän ei ole kovin paljon tehnyt pohjustustyötä ennakkoon, mutta toteaa, että pieni tukijoukko on ollut liikkeellä. Turku on ollut vuoden johtokunnan jäsenenä, kuusi vuotta liittovaltuuston puheenjohtajana ja sitä ennen vuosia varapuheenjohtajana, joten kaikki liittovaltuuston jäsenet tuntevat hänet henkilökohtaisesti.

Kaksi kovaa haastajaa

Puheenjohtajavaalin kaksi vuotta sitten hävinnyt lääkintäeversti Seppo Rehunen on myös käytettävissä puheenjohtajaksi. Hän kuuluu Turun lailla Hiihtoliiton johtokuntaan kuten kolmaskin ehdokas Lahden Hiihtoseuran varapuheenjohtaja Ilkka Tiilikainen. Tämän kolmikon lisäksi muitakin ehdokkaita voi ilmaantua.

Turku näkee, että puheenjohtajana hänen ei tarvitsisi sen kummemmin vetää linjaa valmennuspuolella, sillä hänen arvionsa mukaan suomalaiset hiihto- ja mäkivalmentajat ovat ehdottomasti maailman huippuluokkaa. Tästä kertoo myös heidän kysyntänsä maailmalla. Turku toteaa, että valmentajille on vain luotava hyvät olosuhteet.

Talouteen vakautta

Turku korostaa, että Hiihtoliiton talous on saatava vakautettua.

-Lahden MM-hiihtojen tuomat voitot ovat uponneet dopingjupakoiden aiheuttamiin tuhoihin. On luotava hyvät suhteet sponsoreihin, jotka ovat elintärkeitä liiton budjetille. Turku muistaa tässä yhteydessä myös mainita joukkotiedotusvälineet.

-Hiihtoliiton tulee luoda hyvät ja luotettavat suhteet mediaan, ettei jouduta nokikkain.

Turku viittaa tällä Suomen Tietotoimiston saamaan tuomioon hiihtäjä Jari Räsäsen kuplaksi paljastuneessa dopinguutisoinnissa. Turku arvelee, että lehdistö kokee, että Hiihtoliitto oli jutussa voittaja.

-Sekin asia pitäisi unohtaa ja katsoa eteenpäin. MM-hiihtojen dopingtapaukset ovat maksaneet Hiihtoliitolle tähän mennessä yli kolme miljoonaa euroa. Lihavat vuodet ovat ohi ja nyt ensi vuoden budjetti on Turun mukaan ”hyvin realistinen”. Talousseurantaa on myös parannettu. Tilannetta helpottaa se, että liitto on velaton.

Seuratyölle tukea

Turku puhuu lämmöllä liiton panostuksesta nuorisotyöhön. Liitolla on ensimmäistä kertaa tänä vuonna neljä aluekehittäjää, joiden työ jatkuu yhteensä neljä vuotta.

Aluekehittäjien työsarkana ovat piirit ja ennen kaikkea seurat. -Seuratoimintaa on vahvistettava, sillä seuroistahan toiminta lähtee, Turku painottaa.

Hiihdon asema suomalaisten mielissä on kaikesta huolimatta vankka. Tästä kertoo Turun saama runsas sähköpostikin. Hiihto koetaan suuren yleisön keskuudessa erittäin tärkeäksi kuntoliikunnan lajiksi. Lajin kansainvälinen menestys on myös tärkeää. Syksyllä julkistetusssa suuressa liikuntatutkimuksessa maastohiihto oli kaikista urheilulajeista ylivoimainen ykkönen, kun kysyttiin kansainvälisen menestyksen merkitystä.

Kilpailukiellon jälkeen MM-laduille?

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on käsitellyt suomalaisten kilpailukiellossa olevien hiihtäjien tapauksen uudelleen ja suostunut hiihtäjien vetoomukseen saada kilpailla seuraavissa MM-hiihdoissa helmi-maaliskuussa Italiassa.

Jari Isometsä vapautuu kahden vuoden kilpailukiellosta ennen kisoja. Takaa-ajon maailmanmestari Virpi Kuitunen, Milla Saari (entinen Jauho), Mika Myllylä ja Janne Immonen vapautuvat kisojen alettua ja voisivat osallistua osaan lajeista.

Turku on valmis antamaan viisikolle mahdollisuuden kilpailla MM-laduilla.

Kuitusella on maailmanmestarina vapaa paikka takaa-ajokisaan.

-Jos hän haluaa hiihtää hän voi sen tehdä ja kotikunta Kangasniemi voi vaikka olla maksajana.

Turku tietää, että Lahdessa kärynneet hiihtäjät ovat hyvässä kunnossa. Hiihtoliitto on päättänyt, että tiettyihin katsastuksiin hiihtäjien on osallistuttava ennen mahdollisia valintoja.

-Testimahdollisuuksia on ilman kilpailujakin, Turku huomauttaa ja lisää, että on selvää, etteivät Myllylä ja Isometsä lähde MM-kisoihin muuten kuin taistelemaan mitalisijoista.

Lahden dopingjupakka ei ole unohtunut. Kysymys siitä, pitäisikö kärynneille hiihtäjille antaa mahdollisuus hiihtää jo seuraavissa MM-kisoissa jakaa Turun havaintojen mukaan kansan kahtia. Puolet hänelle sähköpostia lähettäneistä kannattaa hiihtäjien osallistumista ja puolet vastustaa.

Suomalaisilla doping-passi

Suomessa on lajissa kuin lajissa otettu tiukka kanta doping-aineiden käyttöön. Suomalaiset lajiliitot haluavat antaa ulospäin kuvan hyvin tiukasta doping-valvonnasta.

Turku kertoo, että kaikilla Italian MM-laduille lähtevillä urheilijoilla on antidoping-passi, josta käy ilmi muun muassa urheilijan veriarvot, milloin hänet on testattu ja hänen käyttämänsä lääkkeet.

-Tämä käytäntö on kansainvälisen hiihtoliiton tavoite kaikille maille. Jos kaikilla urheilijoilla olisi antidoping-passi ongelmia ei olisi, Turku uskoo.

Varmemmaksi vakuudeksi Hiihtoliiton ja urheilijoiden sopimuksissa on ukaasi, jonka mukaan dopingista kiinni jäänyt urheilija joutuu maksamaan saamansa valmennustuet takaisin liitolle. (JL)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Jouni Lappalainen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI