|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Virossa puhkesi hallituskriisi GCM-sopimuksesta ? Jo 7 EU-maata irtautunut siirtolaisuuspaperista (16.11.2018 18:34)
Hallitus perääntyy: Poliisin ja verottajan haukkuma lakiuudistus haudataan (16.11.2018 16:20)
Petteri Orpo: Suomen talouden tärkein laskelma menee nyt uusiksi (16.11.2018 15:45)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Mats Lobbas Pernajan kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi

25.01.2005Mats Lobbas (r.) johtaa Pernajan kunnanvaltuustoa vuosina 2005-2006. I varapuheenjohtajaksi valittiin Kalevi Lappalainen (sd.) ja II varapuheenjohtajaksi Leif Skogster.


Kunnanhallituksen johtoon tuli Lars Bäcklund (r.) ja varapuheenjohtajaksi Rosita Holmberg (sd.) Bäcklundin varaedustaja on Gisela Grandin ja Holmbergin Anna-Leena Karlsson. RKP:n edustajat kunnanhallituksessa ovat Stig Lill-Smeds (Birgit Lindfors), Petra Paakkanen (Ralf Nordin), Ulf Weckström (Thorbjörn Lönnfors) sekä Katarina Björkell-Ahlgren (Pia Hydén).

SDP:n jäsen kunnanhallituksessa on Kenneth Hoffman (Henry Larsen). Pienryhmät eli keskusta, vihreät ja Pro Pernaja, jolla kullakin on uudessa kunnanvaltuustossa yksi edustaja, saivat hallituksessa yhden paikan. Minna Hovi on kunnanhallituksen varsinainen jäsen ja hänen varaedustajanaan on Juhani Pappila.

Henkilövalinnat sujuivat uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa eilisiltana äänestyksittä.
Rakennus- ja ympäristölautakuntaan valittiin: RKP:stä Göran Furu (pj), Susanne Ståhlström, Hans Stoor ja Mikael Nylander, SDP:stä Henry Larsen (varapj) ja Leena Heino sekä Kolmen ryhmän edustajana Elina Mieskolainen.

Tekniseen lautakuntaan valittiin: RKP: Leif Skogster (pj), Birgit Lindfors, Christoffer Sundberg, Mikael Karlsson ja Gudrun Wikström, SDP:stä Thomas Kurski (varapj) sekä Kolmen ryhmästä Helvi Hovi.

Kirjasto- ja kulttuurilautakuntaan valittiin: Kolmen ryhmästä Marjo Vuokko (pj) sekä RKP:stä Görel Selander, Annika Björk, Gustav Antell, Kjell Widlund sekä Thomas Helenius ja SDP:stä Kalevi Lappalainen (varapj).

Perustuvalautakuntaan valittiin: RKP:stä Nina Böhls (pj), Birgitta Hollmérus, Nancy Stoor, Janne Lepola ja Birgit Lindfors, SDP:stä Kalevi lappalainen (varapj) sekä Kolmen ryhmästä Juhani Pappila.

Vapaa-aikalautakuntaan valittiin: RKP:stä Tony Nybonn (varapj), Lilian Westerlund, Anders Pettersson ja Pia Hydén, SDP:stä Kalevi Lappalainen (pj) ja Maria Virtanen sekä Kolmen ryhmästä Anni Karlsson.

Äänestys ilmoituslehdistä

Äänestykseen jouduttiin kokouksen aluksi, kun valtuusto käsitteli ilmoitusvälineitä. Valtuusto päätti, että kunnalliset ilmoitukset julkaistaan kunnanhallituksen ilmoitustaulun lisäksi Borgåbladetissa, Loviisan Sanomissa, Uusimaassa ja Östra Nylandissa, sekä, jos hallintokunta niin katsoo tarkoituksenmukaiseksi, myös muissa välineissä. Äänestykseen jouduttiin Arbetarbladetista. Kunnanhallituksen ehdotuksessa ruotsinkielinen demarilehti oli mukana, mutta Sabina Krogars (kesk.) esitti, että Arbetarbladet poistetaan listalta. Hän katsoi, että koska valtuustossa on edustettuna myös muita puolueita, lehti olisi poistettava.

– Muuten ilmoituksia pitäisi julkaista myös Suomenmaassa ja Vihreässä Langassa. Krogars sai kannatusta, joten asiasta äänestettiin. Krogarsin ehdotus kuitenkin hävisi äänin 18-3. Krogarsin esitystä kannattivat Marjo Vuokko (Pro Pernaja) sekä Janne Länsipuro (vihreät). Länsipuro teki äänestyksen jälkeen aloitteen, jossa toivottiin kunnanvaltuuston ja -hallituksen esityslistoja ja päätösluetteloita internetiin kunnan kotisivuille. Aloite siirrettiin kunnanhallituksen valmisteluun.

Valtuusto hyväksyi Marjo Vuokon aloitteen pohjalta uudet tarkemmat säännöt kotiseutustipendin myöntöperusteiksi. Stipendi voidaan myöntää opiskelijalle, joka opiskelee korkeakoulussa, ammattikorkeakoulussa, opistossa tai ammattioppilaitoksessa perustutkintoa. Oppilaitoksen tulee sijaita yli 60 kilometrin päässä Pernajasta ja opiskelijan tulee asua opiskelupaikkakunnalla. Stipendiä ei myönnetä peruskoulua tai lukiota käyville.

Kunnanhallituksen käsittelyyn eteni illan päätteeksi Marjo Vuokko teki Kolmen ryhmän nimissä aloitteen, joka koski lautakuntien esityslistojen lähettämistä myös varajäsenille.

– Kaikki kokousasiakirjat pitäisi myös saada nettiin siinä laajuudessa, kuin laki sallii. Silloin kuntalaisetkin voisivat paremmin seurata asioita.
Muut henkilövalinnat perjantain lehdessä.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI