|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Elina Lepomäki: ?Suomesta tulee käytettyjen autojen loppusijoituspaikka ? Autovero on poistettava? (20.11.2018 13:31)
Tutkija: Hurja teoria Vladimir Putinin aikeista leviää ? Näin Venäjä kiristää otettaan Valko-Venäjällä (20.11.2018 13:11)
Petteri Orpo: Suomessa ihan pian liikaa kouluja ja päiväkotipaikkoja ? syntyvyyslukujen konkreettinen seuraus kohta totta (20.11.2018 12:52)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Aulis Lassila ja Kim Jordas puheenjohtajiksi Lapinjärvellä

21.01.2005Sekä kunnanvaltuuston että kunnanhallituksen puheenjohtajat vaihtuivat Lapinjärvellä keskiviikkona. Sopuisasti sujuneiden neuvottelujen päätepisteenä kunnanvaltuusto valitsi valtuuston puheenjohtajaksi keskustan Aulis Lassilan. Entinen valtuuston puheenjohtaja Kim Jordas (r) valittiin puolestaan kunnanhallituksen puheenjohtajaksi tehtävästä luopuneen keskustan Pekka Pallaksen tilalle.


Aulis Lassila arveli puheenvuorossaan uudelle valtuustolle, että verrattuna aikaan, jossa edellinen valtuusto aloitti työnsä kunnan toimintaympäristössä on tapahtunut positiivisia muutoksia.

– 6-tien pitkään odotettu parannustyö on valmis, pääkaupunkiseudun kasvupaine säteilee myös tänne Itä-Uudenmaan koilliskolkkaan, kunnan omistama valokuitukaapeli mahdollistaa kilpailukykyisen tiedonsiirron ja - rohkenenko sanoa - maassa on kuntamyönteisempi hallitus kuin neljä vuotta sitten, Lassila totesi ja lisäsi, että tämän vuoksi hän halusi puhua mahdollisuuksien ja uhkien sijasta haasteista.

Lassilan listalla ykköshaaste oli tehdä Lapinjärvestä entistä kiinnostavampi kunta yrittäjille ja uutta kotia etsiville. Valtuuston syksyllä 2003 tavoitteeksi asettama 20 hengen vuotuinen nettokasvu on jäänyt saavuttamatta, mutta Lassila arvioi, että perusta on jo luotu tavoitteen saavuttamiseksi.

– Laadukkaiden ja monipuolisten palveluiden tuotanto vaatii seurakseen tehokkaan kuntamarkkinoinnin, Lassila lisäsi. Uusi puheenjohtaja näki isona haasteena elinkeinotoimen ja sen kehittämisen. Tässä suhteessa Lassila patisti nopeaan ratkaisuun - oli sitten keinona maakunnallinen elinkeinoyhteistyö tai kunnan palkkaama oma kehittämishenkilö.

Maltti ja realismi edelleen tarpeen

Toisena haasteena Lassila esitteli tavoitteen tehdä Lapinjärvestä entistä vakaamman talouden kunta. Vaikka talouden pahimmat heilahtelut ovat tältä erää takana Lassila teroitti, ettei ole syytä oikaista selkää. Maltti ja realismi käyttötalouden alijäämien välttämiseksi ovat edelleen tarpeen.

Lapinjärven kunnasta on myös tehtävä entistä parempi työnantaja. Lassila totesi, että liian usein kunnan avointa työpaikkaa hakee yksi tai ei yhtään hakijaa. Kilpailu työvoimasta kovenee entisestään suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle. Lassila arvioi, että onnistumisia tarvitaan henkilöstöpolitiikan lisäksi myös asuinviihtyvyyden parantamisessa ja kaavoituksessa.

Kuntien yhteistyöhön uutta puhtia

Vielä yhtenä haasteena Lassila näki sen, että valtuusto tekee parhaansa seutukunnan yhteistyön parantamiseksi. Toistuvat epäonnistumiset seutu- ja maakunnallisten yhteistyöhankkeiden tiimoilta varjostavat nyt vireillä olevia yhteistyökuvioita.

– Apina on saatava pois selästä. Toivottavasti uudet valtuustot tuovat Itä-Uudenmaan kuntayhteistyöhön tuoreita ajatuksia ja ennakkoluulottomia tekoja.

– Yhteistyö toimii parhaiten kun luottaa kumppaneihin. Luottamusta taas ei voi syntyä ellei tunne kumppaneitaan. Ehkä itäuusmaalaisten kuntayhteistyö saisi uutta vauhtia, jos alueen luottamushenkilöt kokoontuisivat useammin yhteisissä seminaareissa ja opintoretkillä ja siten tutustuisivat toisiinsa paremmin, Lassila esitti.

Lapinjärvellä hyvä ilmapiiri

Kunnanhallitus kokoontuu uuden puheenjohtajan Kim Jordaksen johdolla ensi maanantaina. Jordas arveli torstaina, että hallitus tulee tekemään itselleen ohjelman, joka perustuu muun muassa valtuuston hyväksymän talousarvion suuntaviivoihin.

Jordas painottaa myös kunnan väkiluvun kasvattamisen ja elinkeinopolitiikan tärkeyttä. Hän toivoo, että maakunnallisen elinkeinoyhtiön toiminta alkaa mahdollisimman pian. Väkiluvun kasvattamisessä Jordas korostaa Sjökullan alueen merkitystä. Hankkeelle valtatie 6:n uusimisen valmistuminen antaa vankkaa pohjaa.

Päätöksenteon ilmapiiri on Lapinjärvellä ollut Jordaksen arvion mukaan hyvä. Hän viittaa luottamuspaikoista käytyihin keskusteluihin, jotka olivat aika hyvähenkisiä. Tällä tiellä on hyvä jatkaa.

Yksimielisesti sujuneessa kokouksessa uusi valtuusto hyväksyi hallinto- sekä tarkastussäännön muutokset ja valtuuston työjärjestystä koskevat muutokset. Kunnan ilmoituslehtinä ovat edelleen Loviisan Sanomat ja Östra Nyland.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Jouni Lappalainen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI