|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ässien uusi valmentaja avasi voitolla ? HIFK:n käyrä ollut laskeva (14.11.2018 22:07)
Jokerit voitti ? Hjalliksen myynti-ilmoitus varasti illan shown (14.11.2018 21:56)
Harakka: ?Mihin ministerin ylimielinen tuomio perustuu?? ? Lukuja jopa Orpon omalta ministeriöltä (14.11.2018 20:03)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Valtuusto hyväksyi Meri-Bellan kaavan yksimielisesti

10.12.2004Loviisan valtuusto hyväksyi yllättävän yksimielisesti Sahaniemeen suunnitellun Meri-Bellan kaupunginosan kaavamuutokset. Uusi kaava mahdollistaa neljän rivitalon, 14 omarantaisen omakotitalon sekä liiketilojen rakentamisen alueelle.


Kokouksen alussa kaupungingeodeetti Yrjö Meltaus esitteli kaavahanketta ja torjui kritiikin kaupunkilaisten osallistamisen puutteista.

- Kaavan käsittely on ollut riittävän julkista ja osallistavaa. Tämä on kaupungin kuumin hanke, jota on valmisteltu kaksi vuotta. Tässä kerrostalokaava muutetaan pientaloaluekaavaksi. Usean eri vaihtoehdon jälkeen on päädytty kaavaan, jossa alueen keskelle sekä niemen kärkeen tulee puisto, Meltaus esitteli.

"Alue puhdistettava joka tapauksessa"

- Sahaniemen alueen maaperä on tutkittu nyt kahdesti ja pilaantuneet maa-alueen on kartoitettu. Kartoituksessa on selvinnyt kolme aluetta, joissa maa on vähäisessä määrin pilaantunut. Kahdessa paikassa maaperä on niin pilaantunutta, että se joudutaan poistamaan ja korvaamaan puhtaalla maalla. Näiden maamassojen vaihto tapahtuu valtion viranomaisten tiukassa valvonnassa. Puhdistamisen jälkeen alue on täysin riskitön, vakuutti Meltaus.

- Puhdistusoperaatio on tehtävä joka tapauksessa, vaikka aluetta käytettäisiin vain virkistyskäytössä. Kustannukset jäisivät silloin kokonaisuudessaan veronmaksajien maksettaviksi. (Ympäristö)riski on nyt pieni, mutta silti olemassa, Meltaus muistutti.

- Kaava on vasta ensimmäinen vaihe Sahaniemen rakentamisessa. Rakentamisesta tehdään myöhemmin eri päätökset, Meltaus sanoi.

Rkp:n ryhmäpuheenvuoron pitänyt Patrik Stenvall kertoi ryhmänsä kannattavan yksimielisesti kaupunginhallituksen kaavaesityksen hyväksymistä.

- Koko ajan, kun olen ollut mukana tässä valtuustossa, on (Loviisan) väkiluku laskenut, ja on kysytty mitä pitäisi tehdä. On sanottu, että tarvitaan houkuttelevia tontteja, jotta saadaan uusia asukkaita. Tässä meillä on sellainen alue. Luulen, että loviisalaisten selvä enemmistö kannattaa tätä hanketta.

"Nykyisellään Sahaniemi on häpeäpilkku"

- Kriitikot ovat antaneet ymmärtää, että meltä puuttuisi tilaa vapaa-ajan harrastuksille. Sitä en oikein ymmärrä. Sahaniemeä on myös pidetty nykyisessä tilassaan arvokkaana Loviisalle. Mielestäni alue on nykyisellään pikemminkin ollut häpeäpilkku - meren äärellä, lähellä keskustaa, mutta niin "slummimainen". On aika saada alue hyötykäyttöön, Stenvall laukoi.

- Toki tässä on riskejäkin, kuten suurissa hankkeissa yleensä. Kustannukset ovat yksi riskitekijä. Tonttien myyntihintojen tulee kattaa menot, Stenvall painotti.

Ainoat kriittiset puheenvuorot käyttänyt kokoomuksen Reijo Kouvo oli huolissaan hankkeen kustannuksista ja alueen sopivuudesta rakennusmaaksi.

- Olen kysynyt mitä tämä maksaa. Mistään en ole saanut sitä tietää. Ne, joiden tulisi tietää piiloutuvat toisten selkien taakse. Tässä saa pelätä kustannusten alibudjetointia, kuten kävi Seurahuoneen kohdalla. Siihen budjetoitiin 4 miljoonaa, joka ylittyi 400 prosentilla 16 miljoonaan markkaan, muisteli Kouvo. Hän vaati myös, että tonttien ostajille kerrotaan avoimesti koko totuus tonttien riskeistä, joita ovat Kouvon mukaan tulvariski, ympäristömyrkyt ja maaperän epävakaus.

Kaupungingeodeetti Yrjö Meltauksen mukaan alustavat kustannusarviot on tehty nyt käytössä olevien lähtötietojen perusteella. Arviot voivat heittää hänen mukaansa kymmeniäkin prosentteja.

"Joka tapauksessa kannattava hanke"

- Tarkat kustannustiedot saadaan vasta kun työt on tehty. Joka tapauksessa kaupunki tulee saamaan takaisin ainakin (hankkeeseen) sijoittamansa rahat, todennäköisesti enemmänkin, Meltaus lupasi.

- Nyt varsinainen työ vasta alkaa. Nyt aletaan etsiä rakentajia ja tonttien ostajia. Jos ei kiinnostusta löydy riittävästi, niin hanke voidaan jättää toteuttamatta, muistutti demareiden Juhani Uitto. Uiton puheenvuoron jälkeen puheenjohtaja Agneta Alm totesi, että puheenvuoropyyntöjä ei ole eikä keskustelussa ole tehty vastaesityksiä, joten kaupunginhallituksen esitys on hyväksytty yksimielisesti.

Nuijankopautuksen jälkeen Kouvo esitti päätökseen eriävää mielipidettä, mutta puheenjohtaja Agneta Alm (rkp) ei sitä hyväksynyt, koska Kouvo ei ollut puheenvuoroissaan tehnyt muutosesitystä. Valtuustosaliin oli saapunut myös joukko kaavaa vastustaneita keskustapuolueen ehdokkaita sekä kaupunkilaisia, jotka poistuivat salista päätöksen jälkeen pettyneinä.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI