LPO paransi tulostaan viime vuonna

Tulos parani. Toimitusjohtaja Gustaf Forsberg on tyytyväinen viime vuoteen.
Puhelinosuuskunta LPO -konsernin liiketoimintayhtiö LPOnet Oy Ab paransi tulostaan viime vuonna, vaikka liikevaihto laski noin 400 000 euroa ollen lopulta 4,8 miljoonaa euroa.

LOVIISA Toimitusjohtaja Gustaf Forsberg kertoi tilinpäätösinfossa liikevaihdon laskun johtuvan pääasiassa mobiilitukiasematuottojen laskusta sekä poistuvista lankapuhelin- ja ADSL-palveluista.

Forsbergin mukaan mobiililiittymien ja valokuidun yleistymisen myötä tapahtuneen lankapuhelinverkon tuottojen väheneminen on pystytty korvaamaan valokuituverkon tuottojen kasvulla.

Liikevoittoa LPO teki viime vuonna yhteensä 315 000 euroa. Voittoa syntyi 111 000 euroa enemmän. Liiketulosta ovat parantaneet säästöt, joita on tehty ulkopuolisissa palvelualihankinnoissa, henkilöstökuluissa ja liikekuluissa.

Forsberg kertoo, että yhtiön strateginen ratkaisu panostaa valokuituun on kantanut hedelmää. Se näkyy myös liikevoitossa.

– Mitä enemmän siirrymme valokuituun, sitä kustannustehokkaampi tuotantoalusta meillä on, Forsberg sanoo.

Valokuituverkko kuluttaa esimerkiksi sähköä huomattavasti vähemmän kuin perinteinen kupariin perustuva verkko.

Myös valokuidun liittymämäärät ovat olleet kasvussa ja niitä on nyt yli 4000. Kasvu oli viime vuonna peräti 19 prosenttia.

Osuuskunnan jäsenmäärä on kasvanut vuodesta 2010 kahdeksalla prosentilla.

– Jäsenmäärän kasvu kuvaa hyvin osuuskunnan toiminnan onnistumista, Forsberg toteaa.

Osuuskunta myönsi jäsenalennuksia 210 000 eurolla.

Vuonna 2016 LPO investoi yhteensä 1,7 miljoonaa euroa. Summasta valokuituinvestointien osuus oli 740 000 euroa ja Linnunradalla sijaitsevan toimitalon peruskorjaus noin 900 000 euroa.

LPO:n tavoitteena on, että Loviisa on täysverinen valokuitukaupunki vuoteen 2020 mennessä.