Loviisanlahdessa voi jälleen uida

Vielä on kesää jäljellä. Loviisalahden vesi on viranomaisten mukaan jälleen uimakelpoista Valkon jätevesipäästön jälkeen. Kuva: Arto Henriksson.
Loviisanlahti on jälleen uimakelpoinen. Viimeisimpien vesinäytteiden tulosten perusteella ympäristöterveydenhuolto ei enää suosittele uimisen välttämistä Loviisanlahdessa.

LOVIISA Lauantaina 12.8. Valkolammen jätevesipumppaamosta valuneen jätevesipäästön takia Porvoon ympäristöterveydenhuolto on tarkkaillut Loviisanlahden uimarantojen vedenlaatua.

Uusimpien vesinäytteiden tulokset Plagenilta, Valkon uimarannalta ja Källan leirikeskuksen rannalta ovat olleet hyviä. Kaikilla rannoilla tulokset jäävät alle mitattavuuden rajan (<10mpn/100 ml) sekä E.colin että enterokokkien osalta.

Ympäristöterveydenhuollon tietoon ei ole tullut tietoa havainnoista, jotka voisivat liittyä jätevesivuotoon. ELY-keskuksessa on vielä pohdinnassa riskiarvio tällaisen jätevesimäärän laimenemisesta tai ajautumisesta rantaan. Saatujen tulosten perusteella uimakieltosuositus ei ole enää voimassa. Mahdollisista havainnoista voi ilmoittaa Porvoon kaupungin ympäristöterveydenhuoltoon.

LS 13.8.2017 klo 08.17: ”Miljoona litraa viemärivettä mereen Valkolammen pumppaamosta.