Loviisan Villekullan päiväkodissa vesivahinko – korjaus käyntiin heti

Ei parakkeja. Villekulla daghemin piharakennuksessa tammikuussa havaittu vesivahinko aiheuttaa ryhmien uudelleensijoittelua. Arkistokuva Marita Itävuori
Loviisan keskustassa sijaitsevan Villekullan päiväkodin niin sanotussa Muumitalossa on tapahtunut vesivahinko. Korjaustoimet päiväkodin punaisessa rakennuksessa aloitetaan heti. Tiloissa oli aistittu tunkkaista hajua viime viikolla.

LOVIISA Vahingon on todennäköisesti aiheuttanut lattiarakenteessa sijaitsevan käyttövesiputken vuoto. Vaurioitunut alue on alustavien arvioiden mukaan noin 150 neliömetriä. Päiväkodin toiminta on jo siirretty pois alueelta. Muumitaloksi kutsutaan päiväkodin pihalla sijaitsevaa punaista, yksikerroksista rakennusta.

Vanhemmat olivat jo viime viikolla havainneet tässä ns. Muumitalossa tunkkaista hajua, päiväkodin vt. johtaja Lena Rosenqvist-Huhtanen kertoi perjantaina puolenpäivän aikaan. Mumintrollet-osaston 13 lasta on nyt siirretty Lilla My:n tiloihin, jossa on ennestään yhdeksän lasta, eli Lilla Myssä on nyt hoidossa yhteensä 22 lasta. Vuotokohta löytyi Muminhuset-talon Mariankadun puoleisesta osasta.

Työmaa-alue osastoidaan ja alipaineistetaan ensin siten, ettei ilma pääse kulkeutumaan alueille, joissa päiväkotitoimintaa voidaan jatkaa. Haitta-aineiden poisto aloitetaan viikolla 4. Tämän jälkeen puretaan lattia- ja seinärakenteita ja kuivatetaan säilytettävät rakenteet.

Käyttövesijärjestelmä uusitaan

Vesivahingon korjauksen yhteydessä uusitaan koko rakennuksen käyttövesijärjestelmä. Hankkeen arvioidaan kestävän 4–5 kuukautta. Päiväkodin mahdollisten korvaavien tilojen tarve selvinnee parin viikon sisällä. Hankkeen suunnittelu alkaa välittömästi. Korjaustyöurakoitsija on Pernajan Rakennus Oy.

Työ käynnissä. Vesivahingon korjaustyöt olivat perjantaina jo alkaneen. Kuva Marita Itävuori

Loviisan kaupunki tiedottaa lisää aikataulun, tilajärjestelyiden ja kustannusarvion tarkentuessa. Päiväkodin johtaja ja varhaiskasvatuspäällikkö tiedottavat huoltajille ja henkilökunnalle käytännön järjestelyistä.

Tarkennus pe 18.1. klo 14.38: vt. päiväkodinjohtajan nimi lisätty ja tarkennettu tiedot päiväkotiosastoista Muumitalossa.