Loviisan päiväkodeissa erityisjärjestelyt keskiviikkona

Erityisjärjestelyjä päiväkodeissa Loviisassa keskiviikkona. Arkistokuva: Marita Itävuori
Päiväkodit ovat selvittäneet, miten moni lapsista voidaan hakea päiväkodista ennen mielenilmausta. Suunnitelmia hiotaan vielä.

LOVIISA Loviisan kaupungin päiväkodit turvautuvat erityisjärjestelyihin keskiviikkona. Uudenmaan alueen varhaiskasvatuksen ammattilaiset osoittavat huomenna mieltään uutta varhaiskasvatuslakiesitystä vastaan ulosmarssilla työpaikoiltaan.

Ulosmarssi alkaa keskiviikkona kello 12. Loviisassa mielenilmaukseen osallistuu 45 ihmistä, eli hieman alle puolet sadan hengen henkilökunnasta, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Vt. varhaiskasvatuspäällikkö Sofia Hoff kertoo, että jokaisessa päiväkodissa on hieman eri järjestelyt, ja että suunnitelmia hiotaan vielä. Hänen mukaansa kaikille lapsille järjestyy hoitopaikka.

”Päiväkodit ovat selvittäneet, miten moni lapsista voidaan hakea päiväkodista ennen mielenilmausta. Lyhyempi hoitopäivä hyvitetään päivähoitomaksussa. Kaksi keskustan yksikköä on mahdollista yhdistää, ja lisäksi töihin hälytetään sijaisia ja hallinnollista henkilökuntaa. Myös vt. varhaiskasvatuspäällikkö on valmis käärimään hihansa tarvittaessa.
Lapsen oma päiväkoti informoi huoltajia kyseisen yksikön erityisjärjestelyistä.”