Loviisan kaupunki haluaa parantaa viestintäänsä

Loviisan kaupunki haluaa avoimemman tiedotuskulttuurin ja lisätä vuorovaikutusta sekä palvelualttiutta kuntalaisten suuntaan.

– Tässä on tarkoitus ottaa uusi askel kaupungin tiedotuskultturissa. Kuntalaiset ovat tiedonnälkäisiä ja monet kokevat, ettei Loviisassa keskustella asioista (päätösten) valmisteluvaiheessa, totesi Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén (rkp) perjantaina toimittajille järjestetyssä tapaamisessa.

”Julkisuuskuva kirkkaammaksi”

Hän ja kaupunginjohtaja Olavi Kaleva, yritysneuvoja Fredrik Pressler sekä viestintäasiantuntija Jaana Laine kertoivat kaupungin suunnitelmista tehostaa viestintää sekä parantaa Loviisan julkisuuskuvaa.

Kaupunki on perustamassa markkinointi- ja viestintätiimiä, johon kuuluu viestintäasiantuntija Jaana Laineen lisäksi kaksi lähiaikoina valittavaa viestintäassistenttia.
Kaupungin viestintäpäällikön Lilian Andergård-Stenstrandin siirryttyä joulukuussa Porvoon kaupungin johdon assistentiksi ei uutta viestintäpäällikköä pestata.

Someen olisi imua

Kalevan mukaan kunkin sektorin päällikkö vastaa oman alueensa viestinnästä, ja viime kädessä viestintä raportoi hallintojohtajalle. Kysymykseen ryhtyvätkö kaupungin edustajat tiedottamaan ja keskustelemaan aktiivisemmin myös sosiaalisessa mediassa, ei johdolla ollut valmista vastausta.
– Asiaa ollaan mietitty kyllä, ja someen lähteminen nähdään hirveän tärkeänä, ja vesinkin somessa halutaan, että lähdetään mukaan. Matkailupuoli onkin ollut siellä aktiivinen, puntaroi Heijnsbroek-Wirén.
Lisäksi tekninen keskus on hänen mukaansa perustanut Loviisan Rantatien korjaushankkeelle oman Facebook-sivuston. Sivustolla on 38 tykkääjää.

”Ei pelkät puheet, vaan teot”

Viestinnän tehostamiseksi kaupunki julkaisee kevään aikana uudet nettisivut sekä aloittaa säännölliset infotapaamiset paikallisen median kanssa.
– Meidän pitää pystyä näyttämään eikä vain kertomaan, että Loviisan kaupungin palveluasenne muuttuu, muistutti Fredrik Pressler.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here