Loviisan Camping aukeaa 15.6.

Tervetuloa. Harmaan huvilan sisätiloja on maalattu ja siivottu, myös pesutilat ja keittiö saavat kohennuksen. Nina Wiklund kertoo henkilökuntaa olevan paikalla kesän ajan aamukahdeksasta iltayhdeksään. Kuva Auli Henriksson
Fiiliksen ja profiilin nostoa, kiteyttää Loviisan leirintäaluetta tämän kesän luotsaava Nina Wiklund tulevan kesän toimintaa. Alueella ovat jo parin viikon ajan touhunneet Pikku Pietarin Pihan nuoret, pihatöissä ja rakennusten kunnossapitotöissä.

LOVIISA Leirintäalueen nimeksi on päätetty Loviisa Camping. Nimi tuo selkeämmin esiin Loviisan, kuin aiempi Tamminiemi ja se toimii kaikilla kielillä.

Leirintäalue tulee olemaan avoinna 15.6. alkaen joka päivä aamukahdeksasta iltayhdeksään. Pikku Pietarin Pihasta palkataan kuusi nuorta tekemään kesän aikana piha- ja siivoustöitä. Työvalmentaja Nina Bärlund kertoo pajalaisten jo työskennelleen alueella parin viikon ajan. Pensaita on leikattu, nurmikon leikkaus alkamassa, terasseja pesty ja kyllästetään, rakennuksia pestään ja myös maalataan sisältä.

– Uimakoppi maalataan ulkoa ja laituria ehostetaan. Kesän aikana nuoret hoitavat siivouksen ja pihatöitä, lisäksi muun muassa maalataan aitoja ja hiekkapolut halutaan hienoiksi, hän kertoo.

Rannalla. Nicholas Bakke (vas) ja Vili Hokkanen siivosivat leirintäalueen rantaa eilen. Kuva Auli Henriksson

Eilen campingin vetäjänä aloitti Nina Wiklund, joka on täynnä tarmoa ja intoa. Hän kertoo matkailijoilta jo tulleen kyselyjä, milloin avataan. Hän toteaa itsekin ihmetelleensä ensin, miksi kestää, mutta viranomaisilta haettavia lupia ei pysty kiirehtimään. Kaikki luvat pitäisi olla valmiina 15.6., jonka jälkeen ollaan avoinna elokuun loppuun asti.

– Kärsivällisyys on ollut valttia, toisaalta nyt nuoret ovat saaneet rauhassa aloittaa työntekoa täällä. Ilman työpajan nuorten työpanosta tästä ei olisi selvitty. Tarkoitus on tehdä tästä kesästä ihana kaikille, niin vieraille kuin täällä työskenteleville. Tehdään fiiliksen ja profiilin nostoa, ja matkailijoille niin tervetullut olo, että he palaavat, Wiklund miettii.

Puhdasta ja siistiä

Wiklund sanoo ottavansa mielellään vastaan loviisalaisten karavaanareiden ajatuksia siitä, miten matkailijoita voidaan parhaiten palvella näillä toiminnoilla mitä on.

Wiklund huomauttaa rakennusten olevan vanhoja, eivätkä puitteet ja palvelut ole 2010-lukulaisia, mutta kaikesta tehdään ennen kauden alkua puhdasta, siistiä ja turvallista.
Itse paikkaa hän pitää ainutlaatuisena monestakin syystä. Puistomainen, mutta silti luonnollinen paikka meren rannalla lähellä keskustan palveluja on hyvä yhdistelmä.

Hän uskoo tulleensa valituksi leirintäalueen vetäjäksi, koska ei pelkää tarttua haasteisiin, on avoin ja tykkää ihmisistä. Hän toivoi siirtoa pois kulttuurituottajan tehtävästä, johon hänet helmikuussa valittiin ja on leirintäalueella elokuun loppuun asti. Mitä siitä eteenpäin, katsotaan myöhemmin.

Kulttuuripuolelta pois toivomistaan hän ei halua tässä yhteydessä avata, vaan keskittyä leirintäalueen työhön.
– Ihanaa, että täällä on elämää jo nyt, kun pajanuoret ovat työskennelleet täällä ahkerasti aamusta iltaan. Tämä herättää uskoa ja luottamusta. On hienoa, että tänne voitiin palkata pajanuoria kesäksi.

Wiklundin lisäksi leirintäalueelle palkataan kaksi henkilöä.
– Haastatteluja tehdään tällä viikolla ja valinnat saadaan pian tehtyä. Hakemuksia tuli paljon, osa alaikäisiltä, mutta paikat oli tarkoitettu täysi-ikäisille, hän huomauttaa.

Puistomainen. Keltaisen rakennuksen majoituspuolta ei tänä kesänä saada auki. Harmaan huvilan keittiö-, ja pesutiloja kohennetaan. Kuva Auli Henriksson

Keltaisen rakennuksen majoituspuolta ei tänä kesänä saada auki. Wiklund miettii, josko rakennuksiin voitaisiin saada eloa vaikkapa taidenäyttelyillä. Hän muistuttaa, ettei alueelle tule yksityisaluekylttejä, joten jos loviisalaiset haluavat käydä katsomassa paikkaa, ovat he tervetulleita käymään ja moikkaamaan, kunhan muistetaan että leirintäalueella on maksavia asiakkaita.

Kaupunki on sitoutunut pyörittämään leirintäaluetta tämän kesän, jonka jälkeen mietitään jatko.