Loviisalaistaloyhtiön remontille tunnustusta

Uusi julkisivu. Remontti kesti noin 9 kuukautta ja kustansi reilut 730 000 euroa. Kuva Auli Henriksson
Asunto-osakeyhtiö Loviisan Puistokatu 5 on palkittu Porvoon Kiinteistöyhdistyksen vuosittaisessa korjausrakentamiskilpailussa.

LOVIISA Palkittu julkisivuremontti toteutettiin viime vuonna. Talon päätyjen tiiliverhous poistettiin ja lisättiin eristevahvuutta. Parvekkeiden kokoa kasvatettiin 900 mm seinästä ulospäin. Ulkoseinien vaurioituneet betoniosat korjattiin. Parvekkeiden taustaseinät uusittiin ja parvekelaatat korjattiin. Ikkunoiden väliset puuosat uusittiin ja kaikkiin parvekkeisiin asennettiin lasitus. Urakan kesto oli noin yhdeksän kuukautta ja kokonaiskustannus 733 000 euroa.

Voittaja saa kiinteistöön kiinnitettävän palkintolaatan.
Arkkitehtisuunnittelu on loviisalaisen Kai Anderssonin ja rakennesuunnittelu kotkalaisen PK-Pro Oy:n Petri Paavilaisen. Pääurakoitsija oli Consti julkisivut Oy, projektipäällikkönä Timo Niemelä ja työnjohtajana Esa Timlin. Urakan valvojana toimi Jari Nyrhinen Porvoosta.

Urakan aikaiseen hallitukseen kuuluivat Kalevi Ilonen, Lars Rönn ja Ralf Koivula. Taloyhtiötä isännöi Isännöintipalvelu Is Arvo Oy Loviisasta.

25 asuntoa

Taloyhtiö on valmistunut vuonna 1971. Betonielementtirakenteisessa talossa on 25 asuntoa, joista 20:ssa on parveke. Kerroksia on kellarin lisäksi viisi. Asuntojen pinta-ala on noin 1 800 neliömetriä.
Aiemmin talossa on korjattu muun muassa ikkunat ja hissi. Suunnitteilla on käyttövesi- ja viemäriputkiston korjaus vuodelle 2018.

Porvoon Kiinteistöyhdistys järjesti korjausrakentamiskilpailun 18.kerran. Kilpailun tavoitteena on kannustaa kiinteistöjä suunnitelmalliseen korjausrakentamiseen ja kunnossapitoon. Kaikki kilpailuun ilmoitetut kiinteistöt kilpailivat samassa sarjassa,mutta Porvoon ja Loviisan alueilta palkittiin voittajat erikseen.