Loviisaan puuhataan taidemuseota

Kaupungissa on taidetta, mutta ei taidemuseota. Sigrid af Forsellesin veistos raatihuoneella. Arkistokuva: Marita Itävuori
Keskustelutilaisuus järjestetään pian, kutsut tilaisuuteen lähetetty.

LOVIISA Loviisaan kaavaillaan taidemuseota. Taidemuseon perustamisen tiimoilta aiotaan järjestää keskustelutilaisuus 31. tammikuuta eli ensi viikon torstaina.Tilaisuus järjestetään Villa Forsströmissä.

Kutsun ovat allekirjoittaneet lavastaja Ralf Forsström ja kulttuurivaikuttaja, hyvinvointilautakunnan jäsen Nina Björkman-Nystén.

Eri tilavaihtoehtoja on tiettävästi käyty jo katsomassa. Jokin pysyvä kokoelma tai kokoelmia sijoitettaisiin kaupungin omistamaan kiinteistöön.

Kutsun ovat saaneet seuraavat henkilöt:
Kai Andersson, Stefan Andersson, Bo Broman, Kristina Creutz, Gitta Dahlberg, Nina Edegren-Henrichsson, Kristina Elo, Mia Grönstrand, Mia Heijnsbroek-Wirén, Peik Henrichsson, Kirsi Kinnunen, Jan Lindh, Tero Maksimainen, Fredrik Malm, Jouni Malmivaara, Inger Mattson, Päivi Melamies, Sofia Nevalainen, Jan D. Oker-Blom, Pia Siren, Kim Söderholm, Li-Lo Söderholm, Ulla Tillander-Godenhielm, Marjo Vuokko, Stuart Wrede.

Tilavaihtoehtoja saattavat olla vaikkapa Almintalo tai Seurahuone. Almintalosta kaupungilla on vuokrasopimus, Seurahuoneen kaupunki omistaa.

Sekin on auki, mitä kokoelmia taidemuseoon sijoitettaisiin. Kaupungilla on oma taidekokoelmansa, jota on kartutettu Loviisan Vierasateljeen taiteilijoiden lahjoituksin. Kaupungin kokoelmiin kuuluu muun muassa Sigrid af Forsellesin veistoksia.

Tiettävästi katon päänsä päälle tarvitsee myös lavastaja Ralf Forsströmin kokoelma, joka oli viime vuonna esillä Almintalossa. Näyttely keräsi tuhansia kävijöitä.

Lisäys 29.1. klo 10.55: kutsu on lähetetty myös kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle Otto Anderssonille.