LJK ja Loviisan Sanomat järjestävät yhteistyössä sunnuntaina 7.1. perinteisen Loviisan kylien välisen jääkiekkoturnauksen.

RAUHALA Lovari Cupin mestaruutta puolustaa Pernajan alueelta kerätty Kärpät-joukkue.Joukkue on hionut joulun välipäivinä kuvioitaan. Myös kannustusjoukkojen suhteen Kärpät tiedetään kovaäänisiksi, joten muilla riittää haastetta jos meinaavat viedä ”pojasta” kiinnityksen pois tänä vuonna.

– Kärppälauma lähtee puolustamaan mestaruutta samoilla eväillä kuin viime vuonnakin. Ketterällä liikkeellä, kovalla puolustuksella ja maalipaikat vainoten Kärpät tulee olemaan kova vastus muille joukkueille. Kuten maalilaulussa lauletaan: Kärppälauma vaanii! Ja kiinni saa taas saaliin, toteaa hymyssä suin viimevuonna pokaalia useamman kerran saunottanut valmentaja Antti Kallio.

HIFK ja Jokerit yllätysvalmiita

Loviisan keskustanalueen junioreista on kerätty HIFK:n ja Jokereiden -joukkueet Lovari Cup -turnaukseen.

Ulkojäiden puuttuessa tiedetään, että nämä juniorit ovat päässeet muita enemmän jäähallin jäälle harjoittelemaan mutta nähtäväksi jää onko siitä etua tiukassa turnauksessa.

– Stadin ylpeys HIFK lähtee itsevarmana ja voitontahtoisena Lovari Cupiin. Tavoitteena ottaa kannu kotiin, toteavat edarivalmentajat Mikko Vesa ja Marcus Gammals.

– Jokerit lähtee taas taistelemaan kaupungin herruudesta liigajoukkueiden sekaan! Viime vuonna ei mennyt ihan suunnitellusti mutta tänä vuonna ollaan ryhdistäydytty ja taistellaan tosissaan! Toivottavasti tuomarit ovat parempaa tasoa kuin KHL:ssä, kertoo odotuksista jokerivalmentaja Anssi Helén.

Idän ihme ja sykkivä sydän

Lovari Cupin yllättäjäehdokkaisiin lukeutuvat idän ihme Saipa ja sykkivät pata-sydämet Ässät, joka on kerätty Valkon junioreiden ympärille.

– Saipalla kuviot on hiottu kuntoon ja lähdemme taistelemaan kovalla asenteella lovariliigan mitaleista, kertoo valmentaja Toni Felin.

Entä miten valmistautuminen on sitten sujunut Ässä-leirissä?

– Viime vuodesta sisuuntuneet patasydämet tulee tänä vuonna kovalla sykkeellä ja taistelutahdolla haastamaan muut joukkueet, lupaa ässiä valmentava Jani Viljanen.

Kylähenkeä katsomoon

LJK F-juniorit vastaavat turnausjärjestelyistä tänä vuonna. Joukkueenjohtaja Kirsi Huttula odottaa paikalle sunnuntaina paljon loviisalaisia kannustamaan oman kylän joukkueita, myös rummut ja torvet ovat sallittuja!

– Kahvilassa on tarjolla Ässäpullia, Saipan suklaaruutuja, Kärppien kinkkuyllätys, HIFK:in herkkudonitsit, Jokercake ja paljon muita herkkuja sekä grillistä kuumaa makkaraa. Hallilla on myös arpajaiset, joilla tuetaan LJK F-junnujen kevään turnausmatkaa, kertoo Huttula.

Jokainen turnaukseen osallistuva juniori palkitaan kunniakirjalla ja mitalilla. Joukkueista valitaan myös Lovari Cupin allstars-pelaajat.

Lovari Cupin erotuomareina nähdään seuran omat D- ja C -juniorit, jotka ovat suorittaneet Jääkiekkoliiton seuratuomarikurssin. Taklaukset eivät ole sallittuja Lovari Cupin peleissä ja tarvittaessa mitalipeleissä ratkaisu voi venyä voittolaukauskilpailuun. 

Nähtäväksi jää, mihin suuntaan Loviisaa komea Lovari Cup -kannu tänä vuonna matkaa saunomaan.

Fakta
  • Turnaukseen on kerätty joukkueet vuonna 2006 ja myöhemmin syntyneistä tytöistä sekä 2008 sekä myöhemmin syntyneistä pojista ympäri Loviisaa.
  • Joukkueet nimetty perinteiseen tapaan: Keskustan joukkueet ovat HIFK ja Jokerit, idästä tulee Saipa, Pernajan suunnalta Kärpät ja Valkon ympäristöstä Ässät. Ottelut alkavat sunnuntaina kello 10.15 Loviisan jäähallissa.