Lovari Cup -joukkueet valmiudessa

Valmentajia. Lovari Cup -valmennusjohdon huulenheitto jatkuu kaukalon laidalla, kuvassa Vesa Viljanen, Marcus Gammals, Mia Astikainen, Sami Weissman ja Toni Felin.
Loviisan Sanomat ja LJK järjestävät loppiaisena Lovari Cup -lätkätapahtuman Loviisan jäähallissa.

LOVIISA Melkoisen sähköistä jännitettä alkaa jo ilmassa väreillä, mitä lähemmäksi H-hetki tulee. Nyt jo mukaan LJK Lovari Cup -sivujen kautta ilmoittautuneiden perusteella tiedetään, että aamupäivän F-junioreiden turnaukseen saadaan ainakin viisi kovaa joukkuetta eri puolilta Loviisan seutua.
HIFK ja Jokerit ovat Loviisan keskustan alueen joukkueet, Ässät tulevat Valkosta ja Köpackasta, Kärpät Pernajan alueelta ja Saipa Ruotsinpyhtään alueelta. Vielä mahtuu myös uusia pelaajia mukaan puolustamaan oman kulmakuntansa Lätkäosaamista, mukaan pääsee ilmoittautumalla ljk.sporttisaitti.com/lovaricup sivun kautta. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita myös mukaan F-junioreiden harjoituksiin keskiviikkoisin jäähallille ennen koitosta.

Kannattajajoukkojen askarrellessa autotalleissa banderolleja alkaa valmennuspuolella hyväntahtoinen huulenheitto. HIFK:n Marcus Gammals ja Mikko Vesa luotsaavat petolaumaa kohti Lovari Cup karkeloita luottavaisina.

– HIFK herättää tunteita ympäri maakuntia ja kaikki joukkueet haluavat voittaa stadin kovimman joukkueen. Ei tule olemaan helppoa, viimeiseen asti taistellen ovat suurimpia mestarisuosikkeja turnauksessa.

Jokereiden nimeä yritettiin väkisin vaihtaa Jukureiksi, kun kerran Jokerit ovat siirtyneet SM-liigasta KHL-kentille, mutta Helénin perheen vetovastuulla olevat Jokerit ovat kuulemma valmiita näyttämään Lovari Cupissa mallia, miten lätkää pelataan isoilla areenoilla. Kärppien valmentaja Antti Kallio alkoi jo runoilemaan: Kovaa luistelevat ketterät kärpät tulevat antamaan muille kovan vastuksen Cupissa. Kärppien peleissä on tiedossa Kärppälauman komeita tuuletuksia ja iloista meininkiä. Kärpät on Rautaa.

Mia Astikaisen ja Jani Viljasen komennossa yllätystä lähtee hakemaan Ässät. Patasydän sykkii ja kannatusjoukot ovat kovaäänisimmät selkeästi tästä porukasta.
– Ässät eli TeamValko lähtee peleihin taas positiivisen kautta, peli kerrallaan ja tavoitteena tietysti cupin voitto. Meillä on kova jengi kasassa ja sellainen kutina meillä kyllä on, että tullaan pärjäämään aika hienosti. Tulee varmasti hauskat pelit.

Saipalla on viimeinen kiinnitys Lovari Cup -pokaalista ja ennakkosuosikin paineita sovitellaan Sami Weissmannin ja Toni Felinin luotsaamalle ryhmälle oikein olan takaa. Pystyvätkö Idän Ihmeet jälleen viemään pokaalin saunan lauteille? Vastaus Weismannilta tulee kuin apteekin hyllyltä.

– Tesjoki/Ruotsinpyhtää tunnetaan jo vuosien takaa kovana kiekkokylänä, sillä on monen monta menestystarinaa jo 80-90 -luvulta. Lovari Cup kun herätetään uudelleen henkiin, myös idän jätti Saipa tulee mukaan puolustamaan mestaruutta. Uusi sukupolvi tulee pelaamaan samanlaista taitokiekkoa mitä idässä päin on totuttu aina näkemään. Tässäkään turnauksessa ei suurseuroille jää kuin himmeimmät mitalit ja hyvämieli kotiin vietäväksi. Saipa tulee viemään mestaruuden kotia lähes näytöstyyliin.

Retrojoukkueissa revanssia

Varsinaisen junioreiden Lovari Cupin jälkeen pelataan uusintapelit menneiden vuosien joukkueiden välillä eli Retro Lovari Cup. Näyttää siltä, että Saipan joukkueeseen on tällä hetkellä eniten ilmoittautuneita ja selkeä viesti näiltä Lovari Cup -voittajilta on, että mestaruus on ja pysyy Saipalla myös Retro uusinnassa. Lovari ei ole povari, mutta voittaja voi olla myös Jokerit.

Jokereiden keskuudessa on eniten halua tulla ”korjaamaan mennyt vääryys”, kun Saipa vei jatkoajalla viimeisen finaaliottelun ja himoitun Lovari Cup -pokaalin Jokereiden nenän edestä. Ässien tilanne pelaajarintamalla on pelottavan heikko, mutta ehkä Valkon pojat heräilevät hitaasti. Kärpät ja HIFK -pelaajia metsästetään ympäri Suomea somen kautta.

Päivi Uotinen

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here