Logistiikkakonsernin ex-johdon yrityssalaisuuden rikkomissyytteiden käräjöinti alkoi

Loviisan sataman logistiikkakonsernin entistä johtoa koskevien talousrikossyytteiden käsittely alkoi Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa keskiviikkona. Kuva: Arto Henriksson
Loviisalaisen Nordström Groupin entistä johtoa vastaan yrityssalaisuuden rikkomisesta sekä luottamusaseman väärinkäytöstä koskevien syytteiden ja vahingonkorvausten käsittely alkoi keskiviikkona Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Porvoossa.

LOVIISA/HAMINA/PORVOO Keskiviikon valmisteluistunnossa kävi ilmi, että käsillä on useita istuntopäiviä vaativa monisyinen vyyhti, jonka pääkäsittelylle on varattu viisi päivää joulukuun alussa.

3,8 miljoonan korvausvaatimus

Vastaajana on toimitusjohtajan lisäksi myös yhtiön entinen myyntijohtaja jota syytetään avunannosta. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on määrännyt molempien omaisuutta 3,8 miljoonan euron arvosta vakuustakavarikkoon eli hukkaamiskieltoon. Vastaajat ovat kiistäneet syytteet ja vaateet.

Nordström Groupiin kuuluvat neljä loviisalaisyhtiötä; Oy R.Nordström & Co Ab, Oy The Federations Stevedore in Lovisa Ab, Oy Aug. Ljunqvist Ab sekä Oy Terrasor Ab, vaativat heiltä lähes 3,8 miljoonan euron vahingonkorvauksia.

Kilpaileva huolintayhtiö Haminaan

Miljoonaluokan korvausvaatimukset perustuvat loviisalaisten yhtiöiden mukaan saamatta jääneestä liikevoitosta, turhiksi jääneistä liiketoiminnan kustannuksista, selvittely- ja sopeuttamistoimien kuluista sekä vastaajille perusteettomasti maksetuista palkoista ja palkkioista.
Vastaaja aloitti Nordström Groupin ja sen tytäryhtiöiden toimitusjohtajana 1.1.2011, mutta oli perustamassa Loviisan sataman logistiikkayhtiöiden kanssa kilpailevaa Timber Box Oy -yhtiötä vuoden 2013 alussa. Molemmat vastaajat työskentelivät samaan aikaan Nordström Groupissa vielä kesäkuun 2014 loppuun saakka.

Tammikuussa 2017 huolintayritys Timber Box Oy ja logistiikkayritys RP Group fuusioituivat ja jatkavat toimintaansa nimellä RP Timber Oy.

LS 27.9.2016: Logistiikkayhtiön johdolle syytteet ja 3,8 M€ korvausvaatimus