Aktiivista peliä. LJK:n Mikael Cederberg ahdistelee Granin maalivahti Vesa-Pekka Kivekästä. kuva: Mika Mykkänen
Joukkue porskuttaa III-divisioonassa lohkonsa kärjessä. Perjantaina jäähallissa nähtiin tasaista peliä.

LJK – Grani 2, 7 – 4 (2 – 1, 1 – 2, 4 – 1)

RAUHALA LJK:n miesten edustusjoukkueen hyvä lento jatkuu. Joukkue voitti Kauniaisista Loviisaan vieraaksi saapuneen Grani 2:n kolmella maalilla perjantaina. Ottelu ratkesi vasta viimeisessä erässä, kun vierasjoukkue väsähti ja jäähyili. Loppulukemiksi kirjattiin 7 – 4 -kotivoitto.
Kauden alku on sujunut mallikelpoisesti. Joukkueella on takana kolme voitokasta ottelua.

– Harvoin on kausi lähtenyt näin hyvin. Kopissa on hyvä ilmapiiri, joukkueen kapteeni Jesse Airikka kehuu.

Hän sanoo, että hyvä liike on suhteellisen pienikokoisen LJK:n täsmäase.
– Se on ainoa keino, jolla pärjäämme.

Hän kehuu myös maalivahti Thomas Mäntypuroa, joka piti joukkuetta pystyssä toisen erän jäähysumassa. Kolmen ottelun jälkeen miehen torjuntaprosentti on mainio 90,4. Kolmannen erän puolivälissä torjuntavastuuta sai myös Jaani Nuutti, kun Mäntypuro joutui jättämään leikin kesken.

Kaksi erää tasaista

Peli alkoi räväkästi. LJK meni 1 – 0 -johtoon Emil Smedsin maalilla neljän peliminuutin jälkeen. Osuma syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.

Kahdentoista minuutin jälkeen lukemat olivat tasan.
Illan todennäköisesti makein maali syntyi ensimmäisen erän viime sekunneilla, kun ylivoimalla pelanneen LJK:n Johnny Nybondas kihautti siniviivalta maanuoliaisen verkon perukoille.
Toinen erä alkoi LJK:n kannalta murheellisesti, kun vastustaja tasoitti pelin 2 – 2:een puolentoista minuutin pelin jälkeen.

Johannes Nevalainen vei LJK:n vielä 3 – 2 -lukemiin, kun toista erää oli jäljellä vajaa reilu neljä minuuttia. Ajassa 37.17 vierasjoukkue nousi vielä kertaalleen tasoihin.

Luistin painoi

Kolmas erä lähti vauhdikkaasti käyntiin. Pelikello ehti rullata vain 12 sekuntia, kun kapteeni Airikka näytti esimerkkiä ja siirsi LJK:n 4 – 3 -johtoon.

Kotijoukkuetta helpotti myös se, että vieraat ottivat kolme kahden minuutin jäähyä putkeen, joista viimeisen aikana Emil Smeds kasvatti johdon jo 5 – 3:een.

Loviisalaiset ottivat turhan huitomisjäähyn ja päästivät vastustajan peliin mukaan ajassa 51.57. Lukemat vaihdettiin tulostaululla 5 – 4:ään.

Tästä sisuuntuneena, 25 sekuntia myöhemmin Thomas Pelto teki 6 – 4 -maalin ja loppulukemat ylivoimalla 7 – 4:ään ampui Randy Törnblom vieraspelaajan istuessa jäähyä estämisestä.

Ottelun parhaan pelaajan palkinto ojennettiin vuonna 2000 -syntyneelle B-juniori Emil Smedsille. Hän osui ottelussa kahdesti ja oli osallisena pariin maaliin.

Tulevana perjantaina joukkue matkaa Kauniaisiin Granin vieraaksi.
– Siitä tulee tiukka vääntö, kapteeni Jesse Airikka arvioi.