LJK – OKK:n B-junioreiden ottelu keskeytettiin tappeluiden takia – jäähyjä yhteensä 216 minuuttia

Ottelua kuvanneen Jerry Hellström Youtubessa julkaisemista videoista otettu kuvakaappaus ottelun kuumista tunnelmista.
Tuomarit keskeyttivät Loviisan Jääkiekkoklubin ja Oulunkylän Kiekko-Kerhon B-junioreiden väkivaltaiseksi muuttuneen ottelun Loviisan jäähallilla lauantaina. Alueliigan peli lopetettiin hieman ennen peliajan päättymistä ajassa 58.24. OKK johti siinä vaiheessa numeroin 0-5. Jäähyjä jaettiin yhteensä peräti 216.

Katsojan videoita:  1. erä    2. erä    3. erä   3. erä loppuosa. (LS ei vastaa videoiden sisällöstä.)

Molempien joukkueiden pelaajille tuomittiin pitkiä rangaistuksia, muun muassa kaksi kiekkojunnua molemmista joukkueista tuomittiin tappeluiden takia ottelurangaistuksiin. Tappeluista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Ottelurangaistukset saaneiden pelaajien yhteenotot menevät kurinpitäjän käsittelyyn. Myös pelirangaistuksiin tuomittujen toiminta päätyy kurinpitäjän käsiteltäväksi erotuomarin raportin perusteella. Molempien joukkueiden pelaajat ovat vuosina 1998–2003 syntyneitä.

– Homma lähti ihan laukalle, ottelun toinen erotuomari Henri Huuhilo kommentoi tapahtumia Ilta-Sanomille. Ottelun toisenä tuomarina toimi Robert Skog.

– Päädyimme ratkaisuun, ettei tappeluja, rangaistuksia ja muuta sellaista tule enää enempää. Koko peli oli yhtä tappelua alusta lähtien. Tunteet kävivät kuumina myös pelikatkojen aikana. Toisaalta monet ottelut ovat tällä tasolla ihan samanlaisia, Huuhilo kertoi Ilta-Sanomille.

LJK:n johto haluaa selvittää tapahtumat eikä kommentoi vielä

LJK:n B-junioreiden joukkueenjohtaja Arto Kujala ei halunnut tässä vaiheessa laajemmin kommentoida tapausta, ei myöskään vastuuvalmentaja Jari Virolainen.

LJK:n puheenjohtaja Petri Uotinen kertoi Loviisan Sanomille, ettei ollut itse paikalla tunteita kuumentaneessa ottelussa, vaan saaneensa tietää tapahtumista puhelimitse

– Sovimme seuran sisällä, että keskustelemme ensin asianosaisten pelaajien, valmentajien sekä jääkiekkoliiton kanssa tapahtuneesta, ja palaamme sen jälkeen mahdollisesti asiaan, Uotinen kommentoi.

LJK:n puheenjohtaja Petri Uotinen: ”Ei hyväksyttävää käytöstä”

– Sen verran voin tässä jo sanoa, ettei seura missään muotoa hyväksy tällaista, ja tulemme itse puuttumaan asiaan, kunhan selvitämme tarkemmin mitä on tapahtunut, Uotinen sanoi. Hänellä ei ollut tarkempaa tietoa mahdollisista loukkaantumisista.

Ilta-Sanomien mukaan LJK:n pelaaja aloitti kahta minuuttia suurempien rangaistusten ottamisen, kun ottelun ensimmäistä erää oli pelattu vain 3.43. Hän sai 2+10 minuuttia pään tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta.

Ensimmäisen erän ajassa 6.39 OKK:n maalivahti sai ottelurangaistuksen, jonka syyksi pöytäkirjaan on merkitty maalivahdin muu rangaistus. Ilta-Sanomien mukaan hän löi vastustajaa kilvellään suoraan leukaan. Lehden mukaan ajassa 46.48 LJK:n pelaaja sai puolestaan ottelurangaistuksen selästä taklaamisesta.

Jäähyminuutteja 111 + 105 eli yhteensä 216

Ilta-Sanomien mukaan sama henkilö oli yksi loppuminuuttien tappelupukareista, joten hänen rangaistussaldonsa oli yhteensä peräti 41 minuuttia. LJK:n jäähyminuutit nousivat 111:een. OKK:lle kertyi rangaistusminuutteja 105.

Myös erotuomaristo sai Ilta-Sanomien mukaan osakseen ankaraa ja asiatonta kritiikkiä. Vierasjoukkueen OKK:n pelaaja sai pelirangaistuksen sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan.

Ilta-Sanomien mukaan jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta käsittelee keskeytetyn ottelun tapahtumat. Seuroille on luvassa rangaistuksia. Kilpailuvaliokunta käsittelee kaikki keskeytetyt ottelut.

Lue ottelun tilastomerkinnät tästä.              Lue lisää Loviisan Sanomista tiistaina.

Kuvakaappaus Jerry Hellströmin Youtubessa julkaisemasta LSJ-OKK ottelusta, ja sen päättäneestä viimeisestä tappelusta.