Tulossa. Rauhalan jäähallin joustokaukalon toimittaa Icepro. Kuva: Mika Mykkänen
Tunteet kävivät kuumana puolin ja toisin Loviisan perjantai-illassa. Tuomarit ottivat pelin nopeasti haltuun.

LJK – PiTa 5 – 4

RAUHALA Loviisan jäähallissa nähtiin mahdollisesti kauden tasaisin kotiottelu perjantaina, kun LJK:n edustusjoukkue pusersi voittoon PiTa:sta III-divisioonassa. Ottelu päättyi loviisalaisjuhliin 5 – 4 (0 – 0, 2 – 2, 3 – 2).
– Oli kyllä mukava pelata, kun kerrankin oli tiukka vääntö, LJK:n kapteeni Jesse Airikka pohdiskeli illan kamppailua.

Hän totesi, että sarjataulukon kolmanneksi viimeisenä majaileva helsinkiläisjoukkue antoi yllättävän kovan vastuksen.
– Ottelu meni aika hyvin meiltä. Ei se ehkä ihan parasta peliä ollut, mutta olen tyytyväinen suoritukseemme.

Loviisalaisten tavaramerkki, hyvä kolmas erä, varmisti, että LJK:lle kirjattiin täysi pistepotti kotiottelusta. Joukkue nousi takaa-ajajan asemasta voittoon.
Airikan mukaan siinä on tapahtunut selkeä parannus alkukauteen. Usko omaan tekemiseen riittää tappioasemassakin.
– Ei tarvitse hätäillä, vaikka olemme häviöllä.

Ensimmäinen erä tasainen

Ottelun ensimmäinen erä painittiin jäällä tasavahvasti ja ilman maaleja. Heti alkuminuuteista oli selvää, että ottelusta on tulossa kiihkeä. Tilanteiden jälkeen suu kävi ja pikkukoiruuksia harrastettiin puolin ja toisin. Meno jatkui toisen erän puolella.
Tuomariparivaljakko Hannu Pirttinokka ja Pasi Björk saivat pelin kuitenkin hyvin haltuun ja jäällä keskityttiin oleelliseen.

Ensimmäisen erän tilastomerkinnät olivat jäähyjä. Molemmille joukkueille vihellettiin kaksi kaksiminuuttista. Enempäänkin olisi ollut paikkoja.
Ottelun avausmaalin iski LJK:n Emil Smeds alivoimalla toisen erän alussa. Erää oli pelattu siinä vaiheessa 2,5 minuuttia.

PiTa ei lannistunut. Joukkue tasoitti 1 – 1: een alivoimalla. Maaliverkko heilui neljä minuuttia Smedsin osuman jälkeen.
Helpotusta tuli, kun LJK kapteeni Airikka iski LJK:n 2 – 1 -johtoon ajassa 29.58.
PiTa tasoitti pelin kuitenkin 2 – 2:een erän loppuminuuteilla, joten toinen erä meni tasatahdissa.

Lisää höyryä

Kolmannessa erässä LJK nosti luisteluaan ja rynnisti vahvasti. Ensimmäisen maalin teki LJK:n Markus Pelkonen, kun kolmatta erää oli pelattuna 21 sekuntia.
Pelkonen spurttasi ylivoimalla läpiajoon ja teki yhden illan komeimmista osumista. Kiekko upposi maalin yläkulmaan hienolla laukauksella. Tuloksena LJK:n 3 – 2 -johto.

PiTa ei kuitenkaan lannistunut, vaan latoi kaksi maalia. Ajassa 43.50 tilanne oli 3 – 3 ja reilun 49 minuutin pelin jälkeen vieraat johtivat 3 – 4.

Kotijoukkue osoitti jälleen vahvuutensa ja nousi 4 – 4:ään ylivoimalla ajassa 50.25. Maalin teki Veeti Holm. Kauaa ei kulunut edellisestä, kun LJK:n Derek Hindsberg laukoi 5 – 4 -voittomaalin ajassa 51.40. PiTa yritti vielä tasoittaa ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut.

Voiton myötä LJK vankisti asemiaan eteläisen alueen lohko ykkösen sarjataulukon kolmantena. Edellä on A-Rangers ja sarjakärki Tuuski.