Linnea Henriksson ja Kevin Lindholm hiihtivät SM-mitaleille

Pronssia. Linnea Henriksson ja odotettu SM-mitali.
Nuorten suomenmestaruushiihdot järjestettiin viikonloppuna Haapajärvellä hyvillä laduilla mutta erittäin vaihtelevissa oloissa.

HAAPAJÄRVI Perjantai-iltana hiihdettiin viestit 18- ja 20-vuotiaiden sarjoissa. Pernajalainen Kevin Lindholm, joka on saamassa päätökseen hiihtolukion opiskelut Ruotsissa ja samalla työskentelee täysipäiväisenä valmentajana Vuokatin urheiluopistolla, oli mukana IF Minkenin kolmikossa, joka lähti metsästämään mitalia 20-vuotiaiden 3×5 kilometrillä. Joukkueen muut hiihtäjät olivat Johannes Vuorela ja Patrik Kuuttinen.

Tyytyväisiä SM-hopeamitalisteja. IF Minkenin viestikolmikko, vasemmalta Patrik Kuuttinen, Johannes Vuorela ja Kevin Lindholm kisan jälkeen.

Lindholmin ensimmäinen perinteinen osuus oli vaiherikas. Kilpakumppani hiihti lähtösuoralla Lindholmin sauvan päälle joka katkesi. Kaksi seuraavaa sauvaa olivat väärän mittaiset ja vasta kolmannella sauvalla hän hiihti vaihtoon kuudentena. Johannes Vuorela hiihti hyvin toisella osuudella, nostaen joukkuettaan muutamia sijoja lähemmäs kärkeä ja ankkuri Patrik Kuuttinen saapui lopulta maaliin toisena. Hopeamitali tuntui vaikeuksien jälkeen todella hyvältä. Voittoon hiihti Keravan Urheilijoiden joukkue.

-Harvemmin hiihdän viisi kilometriä neljällä eri sauvalla vasemmassa kädessä. Mitali oli tavoitteemme ja siihen pystyimme, hän iloitsi.

Linnea hiihti pronssille

Sunnuntaina ohjelmassa oli pitkät vapaan hiihtotavan matkat massalähtöinä. Pernajalainen Linnea Henriksson, joka nykyään asuu ja opiskelee Ruotsin Uumajassa, osallistui 23-vuotiaiden naisten 20 kilometrin matkalle.

Hän olikin hyvin mukana kärkiletkassa ja kun hiihtäjät lähtivät viimeiselle viiden kilometrin lenkille, hän oli jo toisena. Loppukilometreillä mitaleista taistelivat vain kolmikko Emmi Lämsä, Anni Alakoski ja Henriksson. Muut olivat jääneet kärjestä aikaisemmin.

Naiset tulivat maalissa samassa järjestyksessä, joten Linnea Henriksson oli ottanut ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalinsa, pronssisen sellaisen.

Lue lisää Loviisan Sanomista 29.3.