Liikuntahallin rakenteissa vaurioita

Esittelyä. Tilapäällikkö Antti Kinnunen esitteli helmikuussa liikuntahallia professori Tuula Putukselle ja sisäilmatyöryhmälle. Kuva Mika Mykkänen
Osasta Loviisan liikuntahallista otetuista materiaalinäytteistä on löytynyt haitallisia mikrobeja. Hallissa tehdään kevään aikana tarkempi kuntotutkimus, jossa avataan rakenteita ja selvitetään ongelmien laajuutta.

Yksi pukuhuoneista suljetaan ja sen korjaustyöt aloitetaan heti. Koulujen liikuntatunnit järjestetään sään salliessa ulkona. Muita rajoitteita liikuntahallin käytölle ei toistaiseksi ole.

Runsaasti homesieniä

Turun yliopiston aerobiologian laitoksen tutkimien viljelynäytteiden tulokset valmistuivat alkuviikolla. Kosteusvaurioihin viittaavia sädesieniä ja kosteusvaurioita osoittavia homesieniä löytyi runsaasti näytteistä, jotka oli otettu salin lattian alta, yhden pukuhuoneen lattiamatosta lavuaarin alta ja siivouskomeron lattiamatosta.  Useissa näytteistä mikrobikasvua ei kuitenkaan ollut. Tutkimusraportti löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Sanottua
Koululaisten oireiden seurantaa jatketaan kouluterveydenhuollon kanssa.

Liikuntahallin salin lattiaa tiivistettiin tammi-helmikuun aikana siten, että nyt löydetyt epäpuhtaudet eivät pääse alapohjasta sisäilmaan lattian reunoilla olevien rakojen kautta.

Tiloissa tehdään kevään ja alkukesän aikana lisätutkimuksia materiaalinäytteitä ja rakenteiden kuntoa tutkimalla. Näytteitä otetaan muun muassa ulkoseinistä.

Sivistyskeskus valmistelee yhdessä tilapalveluiden kanssa vaihtoehtoisia suunnitelmia liikuntahallin jatkotoimista. Suunnitelmat tulevat kaupunginhallituksen käsittelyyn toukokuussa.

Ulkoliikuntaa toistaiseksi

Lovisanejdens högstadiumin ja Lovisa Gymnasiumin liikuntatunnit järjestetään edelleen ulkona sään salliessa. Koululaisten oireiden seurantaa jatketaan kouluterveydenhuollon kanssa. Molempien koulujen oppilaille, huoltajille ja henkilökunnalle tiedotetaan tarvittaessa Wilman kautta.