Lapinjärvi huutokauppaa Sjökullan tyhjilleen jääneen kartanon

Myyntiin. Kartanon ja siihen kuuluvan pienen keltaisen talon lähtöhinta huutokaupassa on 200 000 euroa. Kartano on ollut viime ajat tyhjillään. Kuva Huutkaupat.com
Lapinjärven kunta huutokauppaa Sjökullan kartanon. Lähtöhinta on 200 000 euroa ja viimeinen tarjouksenjättöpäivä 18.1. Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkeimman tarjouksen.

LAPINJÄRVI Sjökullan kartano on rakennettu alun perin vuonna 1920 ja se on rakennussuojelulain nojalla suojeltu rakennus. Kerrosala on noin 544 neliömetriä.

Kartano sijaitsee Sjökullan alueella, jossa toimii siviilipalveluskeskus. Kartano toimi aiemmin keskuksen toimistokäytössä, mutta jäi tyhjilleen sisäilmaongelmien takia viime vuonna. Nyt kartano on tyhjillään.

Kartanolta ja pienestä keltaisesta talosta on järvinäkymä Lapinjärvelle. Keltainen pikku talo on tällä hetkellä vuokrattuna. Sen koko on noin 90 neliömetriä. Lapinjärven kirkonkylään tulee matkaa noin viisi kilometriä.

Sekä kartano että pieni keltainen talo on liitetty kunnalliseen vesihuoltoon ja kaukolämpöön. Kartanon piha-alueen kautta kuljetaan rantasaunaan, joka ei kuulu kauppaan. Myynnin jälkeen kiinteistölle jää rasite tältä osin.

Ensimmäinen näyttö 20.12.

Kartanon lämmityskuluiksi vuodessa arvioidaan 10 000 euroa ja sähkökuluiksi noin 7 300 euroa. Lämmönkulutus ei pohjaudu todelliseen käyttöön vaan pinta-alaperusteisiin arvioon. Energiatodistusta ei ole kummankaan rakennuksen osalta. Rakennuksista ei ole tehty kuntotutkimuksia.

Kohteeseen pääsee tutustumaan 20.12. kello 10-11 ja 7.1.2019 kello 15-16. Näyttöön tulee ilmoittautua etukäteen sähköpostilla: maria.luoma-aho@lapinjarvi.fi