Harjan varressa. Tuomaristo arvosti elokuvan leikkisyyttä. Kuva Heta Jäälinoja
Penelope, lapinjärveläisen Heta Jäälinojan lopputyöanimaatio Viron taideakatemiasta, voitti viikonloppuna opiskelijasarjan pääpalkinnon Fest Anča-animaatiofestivaaleilla Slovakiassa.

SLOVAKIA Penelope on neliminuuttinen piirrosanimaatio naisesta, joka siivoaa asuntonsa pikavauhtia vieraan odottaessa oven takana.
– Annoimme opiskelijasarjan palkinnon leikkisälle elokuvalle, jossa kamppaillaan aikaa vastaan. Katsojaa pommitetaan hulvattomilla ja kekseliäillä tavoilla siivota asunto, perustelee tuomaristo Penelopen valintaa voittajaksi.

Kesällä 2016 valmistunut Penelope on tähän mennessä valittu lähes 50 kansainvälisen elokuvafestivaalin ohjelmistoon. Fest Ančan Anča Student Awardin lisäksi se on voittanut Tampereen kotimaisen kilpailun alle 30-minuuttisten pääpalkinnon ja saanut kolme kunniamainintaa Puolassa, Espanjassa ja Etelä-Koreassa.

Lapinjärveltä. Heta Jäälinoja työskentelee animaattorina ja animaatio-opettajana. Kuva Heta Jäälinojan arkisto

Heta Jäälinoja (s. 1989) on valmistunut animaatio-ohjaajaksi Turun taideakatemiasta ja taiteen maisteriksi Viron taideakatemiasta. Hän työskentelee animaattorina ja animaatio-opettajana.