Laivasillan risteyksen kiveystyöt vihdoin valmiiksi

Peruskorjausta. Rantatien perusparannuksen yhteydessä myös alueen vesi- ja viemäriputket sekä kaapeloinnit uusittiin. Kuva Arto Henriksson
Laivasillan risteysalueen monia ärsyttänyt kiveystyö saadaan valmiiksi viikonvaihteeseen mennessä ja pöly- ja meluhaitoista päästään eroon.

LAIVASILTA Rantatien viimeistely jatkuu syyskuun alkuun asti. Loviisan kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Markus Lindroos pahoittelee Laivasillan risteysalueen työmaan aiheuttamaa häiriötä alueen yrityksille ja matkailijoille.
– Risteysalueen kiveystyöt oli tarkoitus saada valmiiksi ennen kesän lomakautta, mutta kaikki ei mennyt ihan putkeen. Heti talven jälkeen risteysalueen kivetystöitä ei voitu tehdä mahdollisten routavaurioiden takia.
– Valitettavasti loppuvaiheessa työt vielä siirtyivät vesi- ja viemäriputkien vaihdon takia, ja siksi Suolatorille johtava katuosuus jouduttiin avaamaan kesäkuussa, Lindroos selvittää taustoja.

Muutoin Rantatien peruskorjaustyöt aloitettiin suunnitelmien mukaisesti Laivasillan kohdalta. Asfaltointi on nyt edennyt Tullisillan läheisyyteen asti, ja pahin alkaa olla ohi.
– Laivasillan risteyksen kiveystyöt ja tien reunan viimeistely saadaan valmiiksi viikonvaihteeseen mennessä, Lindroos kertoo.

Peruskorjausprojektin vesihuoltotyöt alkoivat syyskuussa 2016 ja maanrakennustyöt lokakuussa 2016. Nopeusrajoitus säilyy nykyisellään, eli 30 km/h.
Korotukset tulevat kahteen kohtaan: Laivasillan risteysalueelle ja Rantatie–Laivurinkatu–Kapteenintie-risteysalueelle. Lisäksi tulee korotettu suojatie Perämiehenkujan kohdalle.
Kevyt liikenne eli jalkakäytävä ja pyörätie ovat rinnakkain kuten aiemminkin.
Rantavallia korotetaan 10–30 senttimetriä. Valaistus on uutta, energiaa säästävää led-valaistusta.
Lisäksi Rantatien itäpuolelle tien ja tulvavallin väliin on tarkoitus istuttaa puita syksyn aikana.

Kivetys. Rantatien molemmin puolin on rakennettu pysäköintitilaa ajoneuvoille. Kuva: Arto Henriksson

LSTV:n VR360 -video Rantatiestä matkalla pohjoisesta etelään. 360 asteen videoiden katseleminen edellyttää, että tietokoneessa on uusin Chrome-, Opera-, Firefox- tai Internet Explorer ‑selain. Mobiililaitteessa on oltava YouTube-sovelluksen uusin versio.