Voitto. Miraz ja Iivari Nurminen näyttivät taidokasta kilvanajoa loviisalaisille. Lopulta selkeä voitto. Kuva: Ari Haimi.
Loviisan kauden päätösraveissa jaettiin vuoden suurin 3000 euron ykköspalkinto Bengt Nybondas -muistoajosta Mass Attackille ja Juho Ihamuotilalle.

LOVIISA Huiman helteinen Loviisan ravi-ilta polkaistiin käyntiin ratsain. Monté-lähtöä johti pitkään Miia Myllymäen luotsaama Wild Blueberry, mutta loppusuoralla ohitse lipui Elite Of Vice. Sanna Riikonen selässään kymmenenvuotias imatralaisruuna sai ajakseen 16,2 60 metrin takamatkalta.

Toto4-pelin avauskohteena ajettiin amatööriohjastajien SM-liiga. Juoksun aikana kolme hevosta kinasteli ja vaihteli johtopaikkaa keskenään. Loppusuoralle kaarruttaessa vahvin oli Iivari Nurmisen ohjastama Miraz, joka sinkosi loppukirissä ohi koko kinastelleen porukan.

Toisessa kohteessa ajettiin kolmen kilometrin kilpailu, jota veti pitkään Kaj Widellin ohjastama Caspian Sisu. Sen rinnalla taivalsi Dark Defender, joka nipisti ohi loppusuoralla. Ohjastaja Kari Rosimo sai vielä jännittää lopputulosta, sillä Dark Defender nousi ulos loppusuoralla häiriten kanssakilpailijaa. Kuten Rosimo arvioi, se ei kuitenkaan aiheuttanut hylkäystä.

– Hevonen on kyllä joskus ollut vähän vino. Se on ehkä enemmän edukseen pitkillä matkoilla, valmentaja Marja Haakana arvioi.

Seuraavassa koetuksessa nähtiin paljon laukkoja. Harmillisin laukka osui Widellin ohjastamalle Vincerelle, jonka laukka meni pitkäksi keulapaikalta. Voiton peri lopulta Teemu Keskitalon Vintage Gentleman, jonka uran seitsemästä voitosta viisi on tullut Loviisasta.

– Ruuna sai levätä kun oltiin itse kuninkuusraveissa, se ehkä teki hyvää sille. Aamuyöstä tultiin kotiin, ja tunti on nukuttu, Keskitalo kertoi menneen viikonlopun ohjelmistosta.

Bengt Nybondas -muistoajo pääti Toto4-rivin. Se näytti pitkään olevan News Pointin heiniä.Loppusuoralla Juho Ihamuotilan Mass Attack sai sisäradalla tilaa, ja ampaisi jättikirillä voittoon ja Loviisan kesän suurimpaan ykköspalkintoon. Yllätysvoiton myötä toto4-pelin arvo oli 1500 euroa.

– Olen ensimmäistä kertaa Loviisassa kilpailemassa. On tosi kivaa, kun aidan vierustalla on paljon ihmisiä, ja hevonenkin tuntui latautuvan katsojista. Se on tosi nopea jos saa hyvän juoksun ja nyt tuntui, että loppusuoralla olisi ollut vielä varaakin, Juho Ihamuotila riemuitsi.

Vuoden toiseksi viimeisessä lähdössä saatiin ilahduttava kotivoitto, kun Taru Hukarin valmentama Arrowsrain hankki haltuunsa johtopaikan, ja irtosi lopussa selvään voittoon.

– Se oli tosi hyvän tuntuinen jo alleajossa. Ei saatu heti keuloja, mutta päätin tehdä uuden hyökkäyksen, ja kun johtopaikka saatiin, loppu oli helppoa, Peter Lindroos kertoi ajosuorituksestaan.

Ruotsissa vaikuttava loviisalainen Kaj Widell oli jälleen saapunut kesävierailulle Loviisaan. Tällä kertaa saldoksi tuli viidestä ajosuorituksesta kaksi totosijaa ja kolme heikompaa suoritusta.

Loviisan ajajaliigan vei tänä vuonna nimiinsä Antti Teivainen, joka tosin ei maanantaina ollut ajotehtävissä, vaan paluumatkalla kuninkuusraveista Rovaniemeltä. Menestyksekkäin valmentaja oli kotiradan Jussi Suominen, ja Allan Korven pokaalin menestyksekkäimmälle hevoselle ansaitsi Energia Urho.

Satu Pitkänen

TULOKSET