KuntaTV: Pääministeri Antti Rinne muuttaisi mielellään takaisin Loviisaan, jos…

Paluumuuttaja?. Kuntamarkkinoiden puoluejohtajapaneelissa pääministeri Antti Rinne (vas) vastasi leikkimieliseen kysymykseen muuttavansa mieluiten takaisin Loviisaan, jos ei mitään rajoitteita olisi eikä nykyistä kotipaikkaa eikä synnynpaikkaa saisi valita. Vieressä Petteri Orpo (kok).
Pääministeri Antti Rinne (SDP) haluaisi muuttaa mieluiten takaisin Loviisaan, mikäli ei voisi asua nykyisellä koti- eikä synnyinkunnassaan. Helsingissä 3.11.1962 syntynyt Rinne vietti lapsuutensa Loviisassa ja asuu nykyisin Mäntsälässä.

LOVIISA Loviisan kaupunkia mairitteleva mielipide mieluisasta asuinpaikasta tuli esille keskiviikkona Kuntamarkkinoiden 2019 puoluejohdon paneelissa, joka lähetettiin KuntaTV:n suorana lähetyksenä eri tiedotusvälineiden verkkosivuilla ja Kuntaliiton sivuilla.

Mikä olisi mieluisin asuinkunta, jos…?

Tentissä toimittaja Anne Sorainen kysyi puoluejohtajilta: ”Jos mikään ei sinua juuri nyt rajoittaisi, missä kunnassa tai kaupungissa haluaisit Suomessa asua. Ei saa mainita asuinkuntaa eikä synnyinkuntaa eikä mahdollista mökkikuntaa?”.

Pääministeri ja Sdp:n puoluejohtaja Antti Rinne näytti miettivän hetken Loviisan ja Hyvinkään välillä, ja valitsi nopeasti Loviisan.

”Voisin mennä takaisin Loviisaan”

”Olen syntynyt Helsingissä ja asunut Loviisassa ja Hyvinkäällä. Nyt, jos saisi oikeasti päättää missä eläisin, kyllä voisin mennä Loviisaan takaisin. Haluaisin petrata ruotsinkielen taitoa esimerkiksi. Se on tärkeä juttu mulle”, vastasi pääministeri Rinne.

Antti Rinteen molemmat vanhemmat olivat juristeja, ja hänen isänsä Juhani Rinne toimi aikanaan Loviisassa Itä-Uudenmaan säästöpankin notaarina ja samaan aikaan myös vt. kaupunginsihteerinä sekä kaupunginhallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana ja demareiden edustajana Loviisan terveyslautakunnan puheenjohtajana.

Asui Loviisassa kahdeksan vuotta

Loviisassa Antti Rinne asui kahdeksan nuoruutensa vuotta.
– Aloitin Loviisassa koulunkäynnin, lapsuuden kavereita on siellä paljon. Asuimme Eteläharjulla, kahdessa eri kerrostalossa, Rinne muisteli Uusimaassa.
– Veneilimme perheen kanssa Loviisanlahden saarissa, talvisin tuli luisteltua Svartholmaan asti.
– Porvoo tuli tutuksi, kun käytiin luokan kanssa uimahallissa, kun Loviisassa ei sellaista ollut. Ja tietenkin Brunbergin karkkitehtaalla, Rinne kertoi.

Pääministeri. Antti Rinne vierailee usein entisessä kotikaupungissa. Toukokuussa hän tapasi Loviisan torilla Patrik Gyllingin ja muita loviisalaisia. Kuva: Eija Kosonen.

Linkki Uusimaa: Antti Rinne aloitti koulutiensä Loviisassa – lähin uimahalli löytyi Porvoosta.

Linkki KuntaTV: Kuntamarkkinat 2019. Puoluejohdon paneeli KuntaTV:ssä.