Kuntaseminaari järjestetään torstaina

Lapinjärven kunta järjestää Ihmislähtöinen kunta-seminaarin torstaina. Tapahtuma alkaa kello yhdeksän ja kestää iltapäivällä neljään. Kuntalaisille on luvassa iltaohjelmaa.

LAPINJÄRVI Tänä vuonna kolmannen kerran järjestettävä Ihmislähtöinen kunta -seminaari painottaa kokeiluja ja osallisuutta. Seminaari on tarkoitettu kaikille, joita kiinnostaa, miten ihmislähtöisen kunnan kehittäminen on edennyt Lapinjärvellä.
Päivän aikana pääsee näkemään Lapinjärvellä tehtyjen kokeilujen ja kehittämishankkeiden tuloksia ja mahdollisesti myös tuomaan oman kädenjälkensä mukaan Suomen ensimmäisen ihmislähtöisen kunnan kehittämiseen.
Seminaari on osa Lapinjärven kunnan strategiaa vuosille 2016 – 2020. Viimeinen seminaari tullaan järjestämään syksyllä 2020.

Tietoa ja tekemistä

Seminaarin aamuohjelma järjestetään Siviilipalveluskeskuksen auditoriossa.
Päivän avaa Lapinjärven kunnanjohtaja Tiina Heikka kertomalla ihmislähtöisyyden taustoista ja siitä, mitä kaikkea ihmislähtöisyys on.

Alustuspuheenvuoron jälkeen seminaarissa päästään mukaan Kokeilutorille, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin eri lapinjärveläisistä kokeiluista.
Aiheita löytyy työllistämisestä mobiilikouluhankkeeseen, iäkkäiden aktivoimisesta joukkorahoituskampanjoihin ja resurssiviisauteen.
– Tyhmiä kysymyksiä ei ole ja paikalliset asiantuntijamme vastaavat kysymyksiin monipuolisesti, Heikka toteaa.
Osallistujat siirtyvät lounaan jälkeen Siviilipalveluskeskukselta Lapinjärven Kirkonkylälle.

Kirkonkylässä toimintaa

Kirkonkylällä on luvassa toiminnallinen iltapäivä, jonka ohjelmassa on erilaisia työpajoja.
Iltapäivän aikana pääsee tutustumaan esteettömän osallistavan ympäristön suunnitteluun Lapinjärvelle muutama vuosi sitten valmistuneessa Lukkarinpuistossa.
Muita työpajakohteita ovat yhteisötaidepaja sekä kaikille avoin luova työhuone.
Muita työpajakohteita ovat yhteisötaidepaja, kaikille avoin luova työhuone – Koko Kylän Työhuone – sekä esimerkiksi Happy Kids Of Lapinjärvi-paja, jossa päästään tutustumaan varhaiskasvatuksen ja koulun monipuolisiin ihmislähtöisiin mahdollisuuksiin Lapinjärvellä.

Yksi kiinnostavimmista työpajoista ovat asuntomessuilla paljon näkyvyyttä saaneet Lapinjärvitalot.
Yhteen taloista pääsee työpajan aikana tutustumaan ja näkemään sekä arvioimaan sen muistiystävällisiä mahdollisuuksia.
– Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua taloon, sillä asukkaat muuttavat taloihin jo lähiaikoina, kunnanjohtaja Heikka muistuttaa.

Luvassa myös iltaohjelmaa

Lapinjärven kunta järjestää Ihmislähtöinen Kunta-seminaarin lisäksi torstai-iltana myös toiminnallista ohjelmaa kuntalaisille ja kunnasta kiinnostuneille.
Iltaohjelmana kello 18 – 20 pidetään avoimet ovet yhdessä Lapinjärvitalossa. Neljä taloa siirretään Lapinjärvelle keskiviikkona.
Kuntalaiset ja kaikki taloista kiinnostuneet pääsevät vielä ilta-aikaan tutustumaan ja arvioimaan Lapinjärvitalo-konseptin onnistumista talossa liikkuessaan.