Loviisan Kuninkaankylän Musantien lähistöllä syttyi maastopalo

Loviisan Kuninkaankylässä Musantien pohjoispuolella on syttynyt maastopalo, jota sammuttamaan on hälytetty useita palokuntia Loviisasta ja Lapinjärveltä sekä Elimäeltä. Metsäpaloa edelsi lyhyt ukkosmyräkkä, mikä lienee ollut palon aiheuttaja.

KUNINKAANKYLÄ Silminnäkijä ja hätäpuhelun kello 16.25 aikoihin tehnyt mies kertoi Musantien pohjoispuolelta nousseen ukkosmyräkän jälkeen aluksi hieman savua, kunnes savupatsas oli nopeasti paksuuntunut.

Paikalle on saapunut useita palokuntien sammutusyksiköitä, ja palopaikalle on tulossa myös Rajavartiolaitoksen sammutushelikopteri.

Palokunnat ja helikopteri saivat kello 19 aikoihin palon rajattua sekä liekit pääosin taltutettua. Maaston jälkisammutus ja -raivaus jatkuvat vielä lauantaina. Palon naarustostossa olleen pyhtääläisen Yngve Nyströmin kuvaamalla lukijavideolla näkyy sammutushelikopteri toiminnassa. Helikopteri haki vettä Taasianjoesta.

– Paikalla on kymmenen sammutusyksikköä sekä Rajavartiolaitoksen helikopteri. Paloalueen molemmin puolin on vedetty sammutusveden kolme runkolinjaa, ja sammutustyöt jatkuva vielä useita tunteja, kertoi päivystävä palomestari Petri Lyttinen kello 19 aikoihin. Hänen mukaansa perjantai-iltana liekeissä oli noin 300 metrin kertaa 100 metrin suuruinen alue.

Lauantaina Itä-Uudenmaan pelastuslaitos tiedotti Twitterissä, että paloalueen laajuus on noin 15 hehtaaria, ja palo on paikoin erittäin syvällä maassa ja pelastuslaitoksen resurssit ovat erittäin tiukalla.

Noin 100 metrin laajuinen palorintama eteni nopeasti kuivassa maastossa. Lukijakuva.
Sankka savupilvi nousee Kuninkaankylän Musantien pohjoispuolelta. Palokunnat ovat matkalla paikalle. Kuva: Lukijakuva.
Itä-Uudenmaan pelastuslaitos julkaisi lauantaiaamuna Twiitin Kuninkaankylän palosta.
Paikalla Musantiellä on useita sammutusyksiköitä. Kuva: Yngve Nyström.