Kultaleijonat palasivat Suomeen – Teemu Engberg: ”Todella hyvä fiilis!”

Kultaa kaulassa kotiin palatessa. Teemu Engbergin mitalia juhlitaan Rauhalan jäähallissa 30.1.. Kuva Kim Kujala
Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen pelaajia saapui maanantai-illalla yhdeksän jälkeen Helsinkiin. Vastassa lentoasemalla oli median lisäksi runsas joukko faneja ja onnittelijoita. 

HELSINKI-VANTAAN LENTOASEMA Tuloaulaan asteli myös tuore loviisalainen maailmanmestari Teemu Engberg – hymy kasvoillaan ja kultamitali kaulassaan.

Lämpimät onnittelut maailmanmestaruudesta! Teemu, miltä nyt tuntuu?

– Kiitos! Hyvältä, todella hyvä fiilis! Kiva tulla kotiin, pitkä reissu takana.

Maailmanmestaruuden voittamisesta on kulunut reipas puolitoista vuorokautta. Millaisia ajatuksia mielessäsi on tällä hetkellä?

– Ei sitä oikein ehkä vielä tajuakaan, mitä tuli tehtyä. Ei ole liikkunut päässä hirveästi mitään. Hyvältä toki tuntuu, Engberg kertoo ja lisää, että voitokasta turnausta sulatellaan pikkuhiljaa, sillä edessä on nopea paluu tavanomaiseen arkeen.

– Tällä viikolla pitää jo ihan normaalisti aamutreeneihin mennä.

Kuumaa kamaa. Kultajoukkueen nimikirjoitukset olivat haluttuja. Kuva Kim Kujala

Maailmanmestaruus on kerännyt luonnollisesti paljon huomiota niin kansallisesti kuin paikallisesti. Finaalin päätössummerin jälkeen Engbergin puhelin ”räjähti”. Viestejä on tulvinut käsittämätön määrä.

– Niitä on tullut paljon, todella paljon. Olen koittanut ehtiä vastailemaan niihin. Siellä on oltu kotiseudullakin selvästi innoissaan. Mukavaa, että porukkaa kiinnostaa seurata, Engberg tuumaa.

Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijsbroek-Wirén onnittelikin Engbergiä tuoreeltaan ja kertoi Loviisan Sanomille, että kaupunki järjestää onnittelutilaisuuden tuonnempana, kunhan käytännön järjestelyt saadaan sovituksi.

– Joo, kuulemma sellainen on tulossa. Kunhan tässä nyt itsekin ensin ehtii Loviisaan asti, niin katsotaan, mitä he ovat keksineet, Engberg hymyilee.

Loppuillan suunnitelmat sen sijaan olivat jo selvät: mitaleita juhlistetaan joukkuekavereiden kanssa ja sen jälkeen Engberg suuntaa kotiin.

– Ihan ensimmäisenä kotiin päästyäni makoilen hetken ja otan rennosti, hän naurahtaa.

Kim Kujala