Kuljettaja loukkaantui vakavasti kuorma-auton kaaduttua Loviisan sataman meluvallityömaalla

Kuorma-auto kaatui vasemmalle kyljelleen ja kuljettaja menetti tajuntansa Svenäsintiellä Valkossa keskiviikkoaamuna. Kuva: Arto Henriksson.
Kuorma-auton kuljettaja loukkaantui vakavasti maa-ainesta kuljettaneen kuorma-auton kaaduttua Loviisan sataman meluvallityömaalla Svenäsintiellä Valkossa varhain keskiviikkoaamuna.

VALKO Työtapaturma sattui kello 8 aikoihin, kun kuorma-auto oli tuomassa jätemaata Svenäsintielle rakennettavalle vallille. Kuorma-auto oli peruuttanut paikalle ja nostanut lavan pystyyn. Kaltevalla tiellä kuorman painopiste oli kallistunut kuljettajan puoleiselle sivulle ja auto oli kaatunut osittain ojaan. Kaatuminen oli sen verran raju, että kuljettaja oli paiskautunut ajohytissä niin rajusti, että oli menettänyt tajuntansa.

– Onneksi kuljettaja oli pysynyt hytin sisällä eikä paiskautunut ulos sivuikkunasta, jolloin vammat olivat olleet todennäköisesti vieläkin vakavammat, kommentoi palomestari Timo Tähtinen Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen pelastus- ja ensihoitoyksiköitä sekä Finnhems-lääkärihelikopteri. Tajuton kuljettaja saatiin irroitettua ja evakuoitua hytistä tuulilasin kautta. Hänet kuljetettiin ambulanssilla Töölön sairaalaan. Vammojen vakavuus ei ole tarkemmin tiedossa.

Kaatunutta kuorma-autoa nostetaan päivän aikana ojasta. Poliisi tutkii työtapaturman syitä.

Kuorma-auto nostoa valmisteltiin keskiviikkoaamuna Svenäsintiellä. Kuva: Arto Henriksson.