Kuljettaja loukkaantui raskaan puoliperävaunun ulosajossa Lapinjärventiellä

Pelastajat ja ensihoitajat saivat kuljettajan ulos ohjaamosta etuikkunan eli rikkoutuneen tuulilasin kautta. Hän oli tajuissaan siirrettäessä ambulanssiin, ja lievästi loukkaantunut. Kuva: Arto Henriksson.
Kuljettaja loukkaantui lievästi raskaan ajoneuvoyhdistelmän ulosajossa Lapinjärventiellä tiistaina kello 12.38 aikoihin. Ajoneuvoyhdistelmä oli tulossa Lapinjärveltä Loviisan suuntaan, kun se ajautui kapealla tiellä oikeanpuoleiseen ojaan ja kaatui kyljelleen.

KUCKUBACKA Ajoneuvon kuljettaja jäi hyttiin jumiin. Kuckubackenissa sijaitsevalle onnettomuuspaikalle hälytettiin useita pelastusyksiköitä Loviisasta, Lapinjärveltä ja Porvoosta. Pelastajien ja ensihoitajien onnistui saada loukkaantunut kuljettaja ulos ohjaamosta rikkotuneen tuulilasin kautta. Kuljettaja oli ambulanssiin siirrettäessä tajuissaan, ja hän oli loukkaantunut lievästi.

Pelastuslaitos ohjasi paikalla liikennettä Hommansbyntien ja Kuckubackenin välillä. Lapinjärventiellä on käytössä yksi kaista kerrallaan. Ajoneuvoyhdistelmän nostaminen ojasta kestänee iltaan saakka. Kuusiakselisen ajoneuvoyhdistelmän kyydissä olleissa konteissa on tiettävästi ainakin paperirullia. Lasti pysyi ulosajossa konttien sisällä.

– Puoliperävaunullisen ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja loukkaantui lievästi, ja hänet toimitettiin sairaalaan tarkistettavaksi. Palokunnat poistuivat melko pian paikalta, ja liikenteenohjaus jäi poliisin tehtäväksi. Yhdistelmän nostoon menee varmaankin vielä aikaa, kertoi päivystävä palomestari Tuomas Lintula.

Onnettomuus sattui 176-tien mutkan jälkeen alkaneella suoralla. Ulosajon syy ei ole tiedossa.

Lisätty klo 18.15: Kello 18.15 aikoihin Liikennevirasto kertoi, että 176-tie on suljettu ”raskaan ajoneuvon nostotyön takia molempiin suuntiin vielä 30-60 minuuttia.”

Linkki Liikenneviraston liikennetilanne-sivulle Lapinjärventien onnettomuuden raivaustöiden kestosta.

Ulosajo ja kaatuminen tapahtui suoralla tiellä. Kuva: Arto Henriksson.
Raskaan ajoneuvoyhdistelmän nostamiseen tarvitaan järeää nostokalustoa. Kuva: Arto Henriksson