Ripitystä. Kari Hagfros (kesk) kiitteli tarkastuslautakunnan työtä arvointikertomuksen laadinnassa. Kaupunginhalitukselle ei kiitoksia herunut. Kuva Auli Henriksson
Loviisan kaupunginvaltuusto ei päässyt käsittelemään Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän eikä Samkommunen för yrkesutbildning i Östra Nyland –perussopimusten muutoksia.

LOVIISA Sekä suomen- että ruotsinkielisten toisen asteen koulutuskuntayhtymisen perussopimusten muutokset poistettiin esityslistalta, koska valtuuston jäsenille ei oltu toimitettu ajoissa käännöksiä. Suomenkielinen käännös ruotsinkieliseen koulutuskuntayhtymään liittyen ja ruotsinkielinen käännös suomenkieliseen koulutuskuntayhtymään liittyen toimitettiin jäsenille hieman ennen kokousta.

Valtuuston puheenjohtaja Otto Andersson (rkp) kysyi voidaanko päätökset tehdä vaikka käännökset saatiin myöhässä. Pertti Lohenoja (sdp) totesi kummankin pykälän kohdalla, että kun hallintosääntö on kirjattu, mennään sen mukaan. Andersson tulkitsi, että valtuusto ei ole yksimielinen joten kumpikin asia poistettiin esityslistalta.

Valtuusto kutsutaan käsittelemään listalta poistettuja perussopimuksia kesäkuussa, alustava aika on maanantai 26.6. kello 18.

Valintoja

Uudenmaan liiton maakuntavaltuustoon ehdokkaaksi valittiin Ismo Kokko (varalla Tom Liljestrand ).
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuustoon alkavaksi kaudeksi valittiin Otto Andersson (varalla Patrik Stenvall), Arja Isotalo (varalla Anja Järvinen).
Käräjäoikeuksien lautamiehiksi valittiin Jonna Hinttaniemi, Leena Lindfors, Thomas Rosenberg, Maria Virtanen, Kaj Montonen, Anne Sokka-Tuomala sekä Paula Järvinen.

Lisäys: Juttuun lisätty 14.6. klo 19.50 tieto ylimääräisestä valtuuston kokouksesta, joka pidetään 26.6.2017 kello 18.00.