Koulut Vanhaan Rantaan syyskuussa

Vanhaan Rantaan. Cramo kertoo kahden viikon sisällä, milloin parakit saadaan paikoilleen. Kuva: Arto Henriksson
Loviisan kaupunginhallitus päätti maanantain ylimääräisessä kokouksessaan Harjurinteen koulun ja Loviisan lukion väistötilojen aikatauluista.

LOVIISA Molemmat koulut siirtyvät kokonaan Vanhaan Rantaan ensi syksynä.
Uuden puolen, eli Harjurinteen alakoulun väistötilojen toimittaja valitaan 31.5. ja vanhan puolen, eli yläkoulun ja lukion väistötilojen toimittaja 6.6. teknisessä lautakunnassa. Vanhan puolen kilpailutukseen sisältyvät myös uudella puolella olevat ruokasali, musiikkiluokka ja henkilöstötilat.
Tarjouskilpailu ja toimittajan valinta tehdään touko-kesäkuussa. Aluerakentaminen ja liittymät tehdään kesä-heinäkuussa ja väistötilojen asennus elokuussa.
Toiminta uusissa väistötiloissa alkaisi siten syyskuussa 2018.

Avoimia asioita

Avoimeksi jää vielä monta asiaa. On selvitettävä koulukuljetukset sekä sähköisten ylioppilaskirjoitusten hoituminen syyskuussa. On mietittävä korvaavat liikuntatilat, koulujen lisäksi vapaa-aikapuoli ja yleisötilaisuuksien tarpeet huomioiden.
Koska parakit saadaan vasta syyskuuksi, on mietittävä miten koulutoiminta järjestetään elokuussa. Myös kalusteiden puhdistus ja muuttojärjestelyt on sovittava.

Valkon kansalaisopiston hallintotiloja esitetään siirrettäväksi MI-taloon. Parakkien vuokra-aika on 12 kuukautta ja 12 kuukauden optio. Kaupunginhallitus päätti 21.5. että väistötilat sekä Harjurinteen uuden puolen toiminnalle että vanhan puolen ja lukion kaikki väistötilat sijoitetaan Vanhan Rannan alueelle.