Koskenkylän koulutyömaan katokselle lisätarkastus – pysyi pystyssä

Pysyi pystyssä. Lovisavikens skolan katoksen sortuman jälkeen myös Koskenkylän koulutyömaan katoksen rakenteet tarkastettiin. Kuva: Arto Henriksson.
Loviisan ruotsinkielisen yläkoulun työmaan katoksen lauantaina sattuneen sortuman jälkeen tehtiin myös Koskenkylän koulutyömaan vastaavalle katokselle ylimääräinen tarkastus jo sunnuntaina. Selvityksen mukaan katoksen lujuuksissa ei ollut huomautettavaa.

KOSKENKYLÄ Loviisan kaupungin turvallisuuskoordinaattorina toimivan konsulttiyhtiön Polartek Oy:n edustaja pyysi suojakatoksen rakentaneelta Telinekatajalta lisäselvityksiä rakenteiden kestävyydestä. Suojakatoksen urakoitsija ei ole sama kuin Loviisan ruotsinkielisen yläkoulun työmaalla.

– Koskenkylän koulutyömaan suojarakenteesta pyydettiin jo sunnuntaina lisäselvityksiä, ja urakoitsija on tarkastanut kohteen eikä siellä ole vastaavanlaista romahtamisvaaraa, kommentoi Loviisan kaupungin tilapäällikkö Antti Kinnunen tiistaina.

Sääsuojakatoksen lujuusmitoitus on laskettu 25 kiloa per neliömetrin lumikuorman varaan. Loviisan Sanomien käydessä tiistaina Koskenkylän koululla suojakatoksen lumet oli pudotettu alas.

LS pääkirjoitus 29.1.2019: ”Uskomaton epäonni jatkuu”.