Koko aurauskalusto liikkeellä Loviisassa

Pernajan kirkonkylästä kohti Loviisan keskustaa johtavalla tiellä oli aamulla hyvin vähän liikennettä. Kuva: Marita Itävuori
Torstain lumimyräkästä tuli vähäisempi kuin etukäteen pelättiin Loviisan seudulla. Kaupungin koko aurauskalusto oli kuitenkin liikkeellä aamuvarhaisesta saakka.

LOVIISA – Koko aurauskalusto on ollut liikkeellä jo huomattavan kauan, maarakennusmestari Irma Korppi kunnossapito-osastolta kertoi torstaina aamupäivällä.

Omaa kalustoa kaupungilla on käytössään neljä ja lisäksi liikkeellä on 12 urakoitsijaa.

Kaupungin laajalla alueella esimerkiksi keskustassa ja Valkossa tarvitaan useampia aura-autoja.

Loviisan kaupunki on jakanut aurattavat tiet perusluokkiin. Aurausjärjestyksessä ykkösluokkaan kuuluvat pääväylät ja kokoojakadut, eli tärkeät sivutiet.

Talojen asukkaiden tulee tonttiensa kohdalla huolehtia liittymien ja jalkakäytävien puhdistamisesta lumesta, myös tarvittaessa aurauspolanteiden poiskuljettamisesta.

Ilmatieteen laitoksen ja ely-keskuksen eilen antamat varoitukset olivat nähtävästi tehonneet autoilijoihin, sillä ainakin aamuliikenteessä Loviisan ja Porvoon välillä oli huomattavan hiljaista. Sekä moottoritie että 170-tie olivat hyvässä kunnossa.

Eniten ongelmia lumentulo aiheutti aamutunneilla Helsingissä raitiovaunuliikenteelle.