Kohtaaminen Laivasillalla

Suukko. Musiikkilyhytelokuvassa nähdään Mari Perankoski ja Jussi Lampi. Kuva Sari Eriksson
Soittolava, merenranta, koivunoksat, korkokengät, kaunis nainen ja komea mies. Juhannuksen kuvasto on kasassa, mutta mikä on juoni ja tarinan loppu, selviää syksyllä.

LAIVASILTA Kamera kävi Laivasillalla lauantaina aamupäivällä. Paikallinen Honkatonk kuvasi syksyllä julkistettavaa musiikillista lyhytelokuvaansa ”Randevuu Laivasillalla”. Tähtiparina nähdään näyttelijät Mari Perankoski ja Jussi Lampi.

Honkatonkin nelikko Lasse Andersson, Kjell ”Zellu” Starck, Markku Fredriksson ja Marko Lipponen muistetaan Tolpat -yhtyeestä, joka perustettiin 1989 ja toimi aina vuoteen 2012 asti. Honkatonk syntyi viisi vuotta sitten. Keikkaohjelmistossa on niin omia suomenkielisiä kappaleita, kuin harvemmin kuultuja käännösversioita Status Quon, Georgia Satellitesin, Chuck Berryn, The Whon ja The Kinksin kappaleista.

Juhannuksena lavalle. Honkatonk esiintyy Pajakahvilassa 21.6. Kuva Auli Henriksson

Sanoituksista näissä kappaleissa ovat vastanneet muun muassa Mikko Saarela sekä Moog Konttinen. Saarelan sanoitus on myös tässä syksyllä julkistettavassa biisissä, jonka sävel on Honkatonkin kitaristi-solisti Lasse Anderssonin käsialaa. Tammikuussa menehtynyt Saarela muistetaan muun muassa Eppu Normaalin ja Freud Marx Engels & Jungin alkuaikojen sanoituksista.

Toinen lyhytelokuva

Honkatonkin ensimmäinen single Vanha Mies Hautausmaalla julkaistiin heinäkuussa 2016. Seuraava single Miehen Tie julkaistiin saman vuoden syksyllä. Vahvasti kantri- ja folk-vaikutteisesta singlestä julkaistiin myös musiikillinen lyhytelokuva, mustavalkoinen ja innostusta rintamäkeläisestä menosta ottaneena. Lyhytelokuvan ohjasi Pasi Rytkönen, joka oli kameran takana lauantainakin.

– Jussi Lampi on mun kaveri muutaman vuoden takaa ja hän ilmoitti jo pari vuotta sitten nähtyään Miehen Tie -musiikkilyhytelokuvan, että hän on mielellään käytettävissä, jos Honkatonk tekee lisää musafilmejä. Mari Perankoski on taas Jussin hyvä ystävä vuosien takaa ja myös hän oli ollut kovin tykästynyt Miehen Tie filmiin. Kaiken lisäksi molemmat pitävät Honkatonkin musiikista ja lähtivät mielellään mukaan, kuvailee Starck tähtiparin mukana oloa.

Työn touhussa. Honkatonkin musiikillisen lyhytelokuvan ohjaa Pasi Rytkönen, kuten bändin aiemman, Miehen tien. Kuva Auli Henriksson

Kesän aikana kuvataan Helsingissä vielä erikseen äänitteellä olevien vierailevien muusikoiden osuudet, eli Pedro Hietanen (haitari) sekä Maria Hänninen ja Elisa Korjus (taustalaulut).

Honkatonk keikkailee omaan, leppoisaan tahtiin. Yhtyettä voi kuunnella perjantaina 21.6. Pajakahvilassa Ruotsinpyhtään ruukissa. Tiedossa on myös keikat marraskuussa Kouvolassa ja Tuusulassa.

Honkatonk
  • Lasse Andersson–laulu ja kitara.
  • Kjell ”Zellu” Starck–kitara ja laulu.
  • Markku Fredriksson–basso.
  • Marko Lipponen–rummut ja laulu.