Kesälinjalla Loviisan keskustaan tai Ruukkiin

Kesälinja aloittaa. Asiointia Loviisan kylistä keskustaan tai Ruukkiin helpotetaan uudella Kesälinjalla. Kuva Mika Mykkänen
Asiointi Loviisan kylistä keskustaan tai vaikkapa Ruukkiin helpottuu juhannusviikolla, kun Kesälinja aloittaa liikennöinnin.

LOVIISA Kesälinjoja on kaksi: läntinen linja, joka ajaa Kabbölen ja keskustan väliä keskiviikkoisin sekä itäinen linja, joka liikennöi Paavalinkylän, Ruukin ja keskustan alueilla perjantaisin.
Liput maksavat saman verran kuin tavallisessa linjaliikenteessä ja matkan voi ostaa joko Matkahuollon lippupalvelusta tai suoraan kuljettajalta, sujuvimmin käteisellä.
Idean taustalla ovat bussiyrittäjät Mats ja Lars Eriksson, jotka talvisaikaan ajavat etenkin koulukyytejä. Koulukyytien jäädessä pois myös kyläläisten mahdollisuudet kulkea julkisilla liikennevälineillä vähenevät.

Loviisan kaupunki osallistuu Kesälinjan kustannuksiin. Asiakaspalautteiden pohjalta kaupunki voi kehittää kesäliikennettä tulevina vuosina. Reittiä voidaan muuttaa jo tänä vuonna, jos sille on palautteen perusteella tarvetta. Jo nyt linja on joustava, esimerkiksi Liljendalissa bussi ajaa tilauksesta Sävträskin, Rumpilan ja Hopomin kautta. Päivän päätteeksi bussi ajaa tallilleen Koskenkylään, jonne pääsevät tarvittaessa myös asiakkaat.
Kesälinjan ensimmäinen vuoro ajetaan 21.6. ja viimeinen ennen koulujen alkua elokuussa.

Aiheesta lisää perjantain 9.6. Loviisan Sanomissa.