Kelan korvaamien taksimatkojen saatavuus tökkinyt Lapinjärvellä

Kyytejä tarvitaan. Lapinjärveltä matkataan Kela-kyydeillä esimerkiksi Porvoon sairaalaan. KUVA: KSF MEDIA ARKISTO/KRISTOFFER ÅBERG
Kunta kokoaa tietoja ongelmista. Yhteyttä voi ottaa vanhustyön palvelupäällikköön. Kela-kyytien palveluntuottaja aikoo tarkistaa tilanteen saman tien.

LAPINJÄRVI Lapinjärven kunta kerää keskitetysti tietoa Kelan korvaamien taksimatkojen saatavuuteen liittyvistä ongelmista parhaillaan.
– Ongelmia on ollut jonkun verran ja tietoomme on tullut, että Kela ei käsittele valituksia yksittäin, niin sen vuoksi keräämme niitä kootusti, kunnan vanhustyön palvelupäällikkö Tiia Gustavson kertoo.

Kyytiongelmista voi kertoa monin tavoin. Yksi tapa on soittaa Gustavsonille kuntaan. Lisäksi palautetta voi antaa lähettämällä sähköpostia tai toimittamalla palautteen paperilla vanhustyön palvelupäällikölle.

– Riittää kun kertoo, mikä ongelma on ollut ja päivän, jos sen muistaa. Palautteet voi jättää nimettömänä ja ne lähtevät myös Kelalle ilman nimiä.

Kunnassa toivotaan, että kootun palautemäärän kautta yskähdellyt järjestelmä saataisiin toimimaan niin kuin pitää.

Ongelmana on ollut, että tilatut taksit eivät ole saapuneet hakemaan asiakasta.
Lisäksi kuljetus on saatettu perua viime tingassa.
– Asiakas on ollut jo odottamassa kyytiä lääkäriin, kun peruutus on tehty, Gustavson kertoo.

Loviisan Sanomien saamien tietojen mukaan korvaavia kuljetuksia on jouduttu järjestämään esimerkiksi naapuriapuna, kun kyyti on jäänyt saapumatta.

Loviisan terveyskeskuksesta ja Lapinjärven terveystalosta kerrotaan, että kyytiongelmat ovat näkyneet aikojen perumisina. Niitä on ollut jonkin verran.

Vaikeuksia on ollut myös taksikeskuksen tavoitettavuudessa. Soittaja on saattanut joutua yrittämään useampana päivänä ja yhteys on jäänyt siltikin syntymättä.

Yhtiö pahoillaan

Lapinjärven Kela-kyytien välittämisestä vastaa Helsingin-Uudenmaan Taksit Oy, joka voitti kilpailutuksen keväällä.
Yhtiön toimitusjohtaja Ilkka Kivisilta ei ollut tietoinen Lapinjärven ongelmista eilen.

– Mielestäni Lapinjärvellä kuljetukset ovat sujuneet hyvin. Meillä on siellä muutama oma kuljettaja, jotka Lapinjärveltä ajavat. Kyllä meillä kalustoa pitäisi siellä olla.

Hän pahoittelee ongelmia ja lupaa selvittää tilanteen saman tien.

– Tiedän, että heinäkuussa oli haasteita, hän kertoo.

Ongelmat johtuivat monesta syystä.

– Asiakaspuhelumäärät kasvoivat aika paljon. Jonotusajat puheluihin olivat siitä syystä aikaisempaa pidemmät.

Kivisilta sanoo, että myös aikataulutuksien kanssa oli ongelmia ja jokunen matka peruuntui.

Hänen mukaansa Loviisan suunnalta paikataan ajoja. Hän kuitenkin myöntää, että ns. luokseajot ovat haastavia, kun matkaa on jonkin verran.

Lisäksi käynnissä oleva taksitoimialan muutos on laittanut asiakkaat ja yrittäjät uuteen tilanteeseen.

– Se on tuonut oman lisänsä tähän asiaan. Kun uusi laki tuli, niin autoilijat joutuvat valitsemaan entistä enemmän mitä kyytejä he ajavat.

Siitä syystä ongelmia saattaa aiheuttaa myös se, että Kela-kyydit ja koulukyydit ajoittuvat tyypillisesti päällekkäin.

– Käytännössä autoilijoiden on valittava kumpia kyytejä he ajavat.
Lapinjärven kaltaisia ongelmia on ollut myös Loviisassa esimerkiksi Ruotsinkylän alueella.
– Tilanne pyritään kaiken kaikkiaan normalisoimaan mahdollisimman nopeasti.

Kivisillan mukaan yhtiö on pyrkinyt tarkastelemaan juuri pieniä paikkakuntia niin, että autoja olisi riittävästi.

Palveluntuottaja korvaa

Palveluntuottaja on velvollinen korvaamaan kustannukset, jos auto jää tulematta ja siitä syystä asiakas ei pääse esimerkiksi sovitulle käynnille tai joutuu käyttämään muuta matkustustapaa.

Lapinjärvellä yksi ongelma on ollut se, että asiakkaat eivät osaa hakea korvausta.
– Jos matka peruuntuu, niin meille on lähetettävä asianmukaiset dokumentit. Lähinnä siitä mistä matkasta on ollut kysymys ja jos on jotain kuitteja, niin ne liitetään mukaan, Kivisilta opastaa.

Taksiyhtiön Internet-sivulla ei ole kuitenkaan helposti löydettävissä lomaketta tai neuvoja, joiden avulla korvauksen hakeminen tai kuittien lähettäminen onnistuisi helposti.

Lapinjärvi ei ole yksin

Vastaavaa on tapahtunut muuallakin Suomessa pienten kuntien osalta. Kela tiedotti viime viikolla, että esimerkiksi Pohjois-Savossa Kela on tavannut pienten kuntien johtajia, jotka olivat esittäneet huolensa Kelan korvaamista taksimatkoista alueella.

Suurimmat ongelmat liittyivät autojen saatavuuteen ja tilauspuheluiden jonotusaikoihin.
Pohjois-Savon kunnanjohtajat toivovat, että Kela palaisi aiempaan käytäntöön eli kaikki autoilijat saisivat ajaa Kela-kyytejä.

Sanktioita

Kelalla on sopimus 17 maakunnassa yhteensä 11 palveluntuottajan kanssa. Heinä–elokuun aikana matkat ovat sujuneet sopimuksen mukaisesti valtaosassa maata. Eri syistä johtuvia puutteita on esiintynyt 7 maakunnassa.

Kela on jättänyt reklamaatiot sopimuksen vastaisesta menettelystä seuraavien maakuntien palveluntuottajille: Kanta-Häme, Pirkanmaa, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Satakunta, Varsinais-Suomi ja Uusimaa.

Jos palvelussa esiintyy puutteita, Kela ottaa käyttöön sopimuksissa määritellyn sakkomenettelyn.

Kelan mukaan sopimuksen tehnyt palveluntuottaja on sitoutunut vastaamaan kokonaisvastuullisesti Kelan korvaamien taksimatkojen palveluista. Koska kyse on asiakkaiden kannalta ensiarvoisen tärkeästä palvelusta, Kela käyttää tarvittaessa sopimuksen mahdollistamia sanktioita varmistaakseen, että palvelu on luotettavaa, toimivaa ja laadukasta.

Palveluntuottajan on vastattava siitä, että jokainen taksitilaus vastaanotetaan ja kuljetus järjestetään palvelukuvauksen mukaisesti niin ruuhka-aikana kuin muulloinkin.