Liekit. Kekripukki syttyi iltakuudelta. Kuva Arto Henriksson
Ruukin ensimmäinen kekrijuhla houkutteli runsaan yleisöjoukon.

STRÖMFORSIN RUUKKI Järjestäjien arvio on, että paikalla kävi jopa 800 ihmistä. Odotus oli saada 150 osallistujaa, joten menestys oli huikea. Kekripukin poltto oli näyttävä tapahtuma, soutuveneellä pukin luokse viety ”sarvipää” sytytti pukin, joka roihahdettuaan paloi näyttävästi.

Lisäksi ohjelmassa oli seppien taontanäytökset, tulitaiteilijan esitys ja lystinpitoa Tallinvintille pystytetyssä oluttuvassa, jossa oli myös ennustaja tarot-kortteineen. Oluttuvassa oli useita teemaan pukeutuneita juhlijoita, useita kauempaakin tulleita. Kiteeltä kotoisin olevat Hannu ja Kirsi Sallinen kertoivat kotipaikkakunnallakin kekriä vietettävän. Lappeenrannasta tullut Markku Kinnunen juhli kotkalaisseurueessa. Haavoittuneen sotilaan asustus löytyi omista kokoelmista.

Tallinvintille oli kokoontunut myös myyjiä sadonkorjuumarkkinoille. Raussilan myllyn jauhoja ja jyviä oli myymässä Miia Ollila, jolla oli sylissään viisi kuukautta vanha Väinö-poika, joka otti tilanteen rennosti nukkuen.
– Väinö oli myllyn tapahtumassa ensimmäistä kertaa viikon ikäisenä, Ollila hymyilee.
Marko Linna myi erilaisia pläkkituotteita, joita pohjanmaalainen tekijä valmistaa jo neljännessä polvessa. Ruukkiin Linna tuli vaimonsa kanssa moottoripyörämatkalla viime kesänä, tykästyi paikkaan ja tuli nyt kokeilemaan millainen myyntipaikka ruukki on.

VR360-kuvassa Tallinvintin kekriväkeä. (Klikkaa oikealla olevasta neliöstä kuva suuremmaksi ja vieritä hiirellä).

 

Mörköjä. Kekrijuhlijoista moni oli löytänyt ylleen vähän parempaa. Kuva Arto Henriksson
Kypärävarustus. Markku Kinnunen Lappeenrannasta viihtyi kekrijuhlassa. Kuva Arto Henriksson
Asut. Paul Partanen sylissään Laura Partanen sekä Pia Mustonen ja Sofia Oetterli juhlatunnelmissa. Kuva Arto Henriksson
Pienenä mukana. Miia Ollila ja viisi kuukautta vanha Väinö-poika myivät Tallinvintillä Raussilan myllyn tuotteita. Kuva Auli Henriksson