Karu tilasto. Poliisille ilmoitettujen omaisuusrikosten selvitysprosentit laskivat alkuvuonna Loviisassa ja Lapinjärvellä viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, vaikka rikoksia ilmoitettiin huomattavasti vähemmän.
Mariankadun ja Itäisen Tullikadun risteyksessä toimiva liike ryöstettiin tiistaina keskellä päivää.

LOVIISA  Keittiömaailma Loviisa ryöstettiin iltapäivällä noin kello 13.20. Ryöstäjä sai saaliiksi pienehkön summan rahaa.

Kauppias Tor Schröder kertoi, että kauppaan oli tullut sisälle naamioitunut pienikokoinen henkilö ja vaatinut avaamaan kassan.

Suomea puhunut ryöstäjä oli tehostanut vaatimustaan kädessään olevalla rautaisella esineellä ja näyttänyt tehosteeksi vielä lääkeruiskua.

Myymälässä työskennellyt henkilö oli kysynyt ”mikä kassa”, mutta oli antanut lopulta rahaa ryöstäjälle.

– Onneksi meillä oli rahaa annettavaksi. Parempi ehkä näin, Schröder totesi tapahtuman jälkeen.

– Ihmishenki on arvokkaampi kuin rahat.

Hänen tietojensa mukaan ryöstäjä oli liikkeessä sisällä lyhyen aikaa – muutamia minuutteja. Ryöstäjä oli paennut paikalta juosten itään päin.

Schröder arvioi, että liikettä on tarkkailtu etukäteen ja ryöstö oli päätetty tehdä ajankohtana, jolloin paikalla oli vain yksi henkilö.

Poliisi saapui Schröderin arvion mukaan paikalle noin kymmenessä minuutissa. Poliisi oli toistaiseksi vaitonainen tapahtumista. Asiasta tiedotetaan lisää viimeistään huomenna.