Kaupunki tarjoaa 77 kesätyöpaikkaa

Loviisan kaupunki tarjoaa kesällä 2018 yhteensä 77 kesätyöpaikkaa ja työelämään tutustumista. Paikoista 16 on tarkoitettu 14-15 -vuotiaille nuorille, 34 iältään 16-17 -vuotiaille nuorille ja 27 paikkaa täysi-ikäisille kesätyöntekijöille.

Työpaikkailmoitukset julkaistaan Kuntarekryn verkkopalvelussa viimeistään viikon 7 alkupuolella, eli noin helmikuun 12.2. Hakuaika päättyy perjantaina 16.3. kello 15. Kaupunki toivoo hakemuksia ensisijaisesti sähköisesti Kuntarekryn kautta. Kesätöiden lisäksi kaupungilla on jatkuvasti tarjolla sijaisuuksia esimerkiksi senioripalveluiden parissa.

18 vuotta täyttäneille

18 vuotta täyttäneille on tarjolla muun muassa neuvoja asiakaspalveluun, torivalvojan sijainen, matkailuneuvojia keskustaan kaksi ja ruukkiin yksi, sekä opas Svartholmaan. Lisäksi tarvitaan täysi-ikäistä ainakin laitosapulaiseksi, rantavalvojaksi, ohjaajaksi, museovahdiksi Viirilään, ruukin pajamuseoon sekä kaupunginmuseoon, lähikirjastovastaavaksi, kirjastoauton kuljettajaksi, harjoittelijaksi puistoyksikköön, kentänhoitajaksi ja talkkariksi Svartholmaan.
16 vuotta täyttäneille on tarjolla muun muassa siivousta, hoitoapulaisen töitä senioripalveluissa ja kirjastoapulaisen töitä.

Työelämään tutustumista

14-15 -vuotiailla on mahdollisuus työelämään tutustumiseen kahden viikon ajan, paikkoja on muun muassa palvelukodeissa, puistotöissä ja päiväkodeissa. E
Lisäksi kaupunki tukee Loviisassa toimivia työnantajia näiden palkatessa loviisalaisia nuoria kesätöihin. Kesätyöseteli on 250 euron tuki niille työnantajille, jotka palkkaavat vuosina 2000-2002 syntyneen loviisalaisen nuoren kesätyöhön. Rahaa on varattu yhteensä 80 nuoren työllistämiseen.