Savitalo. Kiinteistöön kuuluu majoitusrakennus ja maakellari. Kuva Auli Henriksson
Loviisan kaupunginhallitus päätti maanantaina 4.12. laittaa myyntiin Savitalona tunnetun Krouvinmäen kiinteistön sekä sillä sijaitsevan majoitusrakennuksen ja maakellarin.

STRÖMFORSIN RUUKKI  Ruukin alue on viime vuosina kehittynyt elämysmatkailun, hyvinvointipalveluiden ja luontomatkailun suuntaan. Palvelutarjonnan kehittäminen edellyttäisi lisää laadukasta majoitustarjontaa.

Loviisan kaupunki omistaa suuren osan alueen vanhoista rakennuksista. Yksi näistä on myös Savitalona tunnettu Krouvinmäki. Se sisältää majoitustiloja ja rakennuksen päädyssä erillisen asunnon. Kokonaispinta-ala on noin 400 neliömetriä. Rakennukset sijaitsevat omalla noin 2 813 neliömetrin kokoisella tontilla. Asemakaavassa rakennus ja siihen kuuluva maakellari on suojattu SR-merkinnällä.

Vaatii kunnostusta

Rakennus on ollut vuokrattuna Lomatähdet Oy:lle pitkään. Kohteessa on tehty kuntotarkastus, jossa suositellaan pieniä välittömiä kunnostustoimenpiteitä. Pidemmän ajanjakson korjaussuositukset pitävät sisällään muun muassa vesikaton uusimisen.

Kiinteistö ei ole kaupungin perustehtävien kannalta keskeinen, ja siitä syntyy jatkossa korjausvelvoitteita. Tästä syystä rakennus tulisi myydä. Rakennus tulisi myydä taholle, joka korjaa sen ja käyttää sitä niin, että toiminta tukee alueen matkailuelinkeinojen kehittymistä.

Kuntotarkastus tehty. Kohde vaatii pienempiä välittömiä kunnostustoimia. Kuva Auli Henriksson

Kiinteistö myydään tarjousten perusteella. Tarjouksiin pyydetään ostohintatarjouksen lisäksi liittämään kuvaus siitä miten rakennusta on tarkoitus käyttää ja miten se tukee alueen muun elinkeinoelämän kehittymistä. Kaupunginhallitus painottaa myyntipäätöksessään hintaa ja käyttötarkoituksen kuvausta tasapuolisesti. Kaupunginhallitus varaa itselleen mahdollisuuden hylätä esitetyt tarjoukset.

Elokuvassa mukana. Savitalon ympäristössä kuvattiin 2009 Virginie-elokuvaa, jonka rooleissa olivat mm. Annika Polvijärvi ja Kristiina Elstelä. Kuva Auli Henriksson