Kaupunki: Kouluasioista kerrotaan lähipäivinä

Täyttömaata. Kouluparakkien sijoitusalueelle on kipattu aikojensaatossa yhtä ja toista. Se näkyy maaläjissä. Kuva Mika Mykkänen
Ely-keskus on käynyt ottamassa näytteitä vanhasta rannasta, jonne uusia parakkeja ollaan sijoittamassa.

LOVIISA/KOSKENKYLÄ Tulevan syksyn koulujärjestelyiden parissa on painiskeltu pitkin kesää. Varmaa on, että parakkitoimitukset myöhästyvät ja nyt näyttää myös siltä, että vanhan rannan maaperässä voi olla ongelmia. Alue on toiminut kaatopaikkana taannoin.

Lokit. Vanhan Rannan näkymiä 1970-luvulta, jolloin alueella sijaitsi kaatopaikka. Kuva Eddie Brucen kokoelma

Loviisan kaupungin ympäristötekniikan päällikkö Markus Lindroos vahvistaa, että Uudenmaan Ely-keskus on ottanut näytteitä maaperästä.
Kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom kertoo, että tilapäällikkö Antti Kinnunen ja tekninen johtaja Ulf Blomberg on kutsuttu lomalta töihin ratkomaan palapeliä.
– Kerromme kouluratkaisuista lähipäivinä, Oker-Blom lupaa.

Mahdollisia ongelmia nosti esille teknisen lautakunnan puheenjohtaja Ralf Sjödahl Loviisan Sanomien Facebook-ryhmässä. Aiheesta virisi pitkä keskustelu.
– Harmittaa, kun aikanaan ei ole merkitty papereihin vedettyjä putkia (hulevesiputki) tai rakennusjätepaikkaa (uusia parakkeja varten) eikä saamani tietojen mukaan ole tehty tarvittavia maaperätutkimuksia Koskenkylän uuden koulun kohdalla, jossa saamani tiedon mukaan kallioperän poiskuljettaminen on kymmenkertainen tarjousasiakirjoihin verrattuna. Tässä palaa useita satojatuhansia euroja, Sjödahl kirjoittaa.

Kaupungin rakennuttajainsinööri Pia Rajala sanoo että Koskenkylän louhintamääriä selvitetään parhaillaan, jonka jälkeen tarkat summat selviävät.