Kaupungin kiinteistöjen huolto keskitetään omaan yhtiöön

Kaupungin kiinteistönhuolto on siirtymässä kevään aikana Loviisan Kiinteistönhuolto Oy:lle. Kaupungin kiinteistönhoitajat ja kunnossapitohenkilöstö siirtyvät uuteen yhtiöön, joka on Loviisan Asunnot Oy:n tytäryhtiö.

LOVIISA Muutos koskee 16 kiinteistöhuollossa työskentelevää. Lisäksi uuteen organisaatioon siirtyy asuntosihteeri.

– Tähtäämme edelleen siihen, että kiinteistönhuolto voisi alkaa maaliskuussa niin, että kaupunki hankkii palvelut yhtiöltä. Siinä on edelleen keskeneräisiä dokumentteja. Varsinainen liiketoiminnan siirto ja henkilöstön siirtopäätös tulee kaupunginhallituksen seuraavaan kokoukseen 11.2. ja sieltä valtuustoon varmuuden vuoksi, vaikka valtuusto otti asiaan kantaa jo päättäessään organisaatiouudistuksesta, kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom selvittää.

– Tarkoitus on päättää erikseen palveluiden hankinnasta, eli tavallaan ostopalvelusta. Sitten tulee vielä asuntojen siirto: ne asunnot, jotka ovat nyt kaupungin taseessa, halutaan siirtää oy:lle. Sekin on sitten erillinen asia.
Uudistuksen tavoitteena on eriyttää ja tehostaa toimintaa niin, että tekemistä voidaan nykyistä tehokkaammin johtaa. Samalla muutos säästää kaupungin teknisen keskuksen resursseja.

– Toki haluamme tehostaa toimintaa, joka on jatkossa erikseen johdettua toimintaa. Pyrimme lisäksi vähentämään ostopalvelujen käyttöä. Kiinteistöyhtiö pystyy myös paremmin hoitamaan Loviisan Asunnot Oy:n omia kiinteistöjä.

Oker-Blom arvioi, että jatkossakin ostopalveluja käytetään jossain määrin, mutta mieluummin niitä hankitaan oman yhtiön kautta.
– Kun pyrimme ottamaan toimintaa enemmän omaan haltuun niin tarve henkilöstölle kasvaa.