Kari Hagfors kysyy kaupunginjohtajan erosta

Valtuutettu Kari Hagfors (kesk.) haluaa tietää kaupunginjohtajan eron taustat.

LOVIISA Kari Hagfors (kesk.) on jättänyt kyselytuntikysymykset valmisteltavaksi seuraavan valtuuston kokouksen jälkeen pidettävää kyselytuntia varten. Valtuusto kokoontuu 10. toukokuuta.

Hagfors viittaa kaupunginhallituksen kaupunginjohtaja Olavi Kalevalta pyytämään elinkeinoasiaa koskeneeseen selvitykseen ja kaupunginjohtajan antamiin kommentteihin, joiden mukaan hän ei ole syyllistynyt mihinkään vääryyteen.

”Tämän johdosta ei minkäänlaisia irtisanomisperusteita ole olemassa. Pidetyn kokouksen jälkeen kaupunginjohtaja kuitenkin jätti eroilmoituksensa 25.4.2017 aamulla”, Hagfors toteaa.

Hagfors esittää seitsemän kysymystä tilanteeseen liittyen. Lisäksi hän vaatii, että kaupunginjohtajan antama selvitys esitetään kaupunginvaltuuston jäsenille.

Hagforsin kysymykset koskevat elinkeinoasiaa, josta selvitys pyydettiin, miten kaupunginhallitus on kokenut sen ja kaupunginjohtajan väliset yhteistyöongelmat, sekä sitä, onko kaupunginhallitus asettanut kaupunginjohtajan työlle tavoitteet ja miten ne on saavutettu.

Lisäksi hän haluaa tietää, mihin tonttikauppaan kaupunginjohtaja on julkisuudessa viitannut, tuliko kaupunginjohtajan ero kaupunginhallitukselle yllätyksenä sekä milloin ja miten uuden kaupunginjohtajan hakuprosessi käynnistetään.