Bios Agricorp Ltd on merkittävä rehulisien valmistaja. Yhtiö havittelee jo ostamiensa toimitilojen takaa lisämaa-aluetta.

LOVIISAN UUSI TEOLLISUUSALUE Bios Agricorp Ltd haki jo alkuvuonna myyntipalveluhenkilöä Loviisaan. Yhtiö kertoi tuolloin, että se on avaamassa logistiikkakeskusta kaupunkiin:

”Tarkoituksena on hoitaa vientilähetykset EU:n alueelle ja osittain Lähi-itään Loviisan yksiköstä. ”Myöhemmin aloitamme tuotantotoiminnan Loviisassa.”

Bios Agricorpin Suomen toimisto sijaitsee Helsingin Bulevardilla.

Kaupungin kehitysjohtaja Sten Frondén on vaitonainen, vaikka yritysuutinen on kaupungin kannalta mitä mieluisin.

Yhtiö on ostanut kaupungilta uudella teollisuusalueella sijaitsevat tuotantotilat. Niissä toimi 1990-luvulla dialyysi- ja suolaliuoksia valmistanut MCP Medicare. Tilat ovat olleet tyhjillään vuosia, mutta ne soveltuvat hyvin rehuentsyymien valmistukseen.

Frondénin tietojen mukaan Bios Agricorpin tuotantotoiminta ei ole vielä alkanut. Yritys haluaa kuitenkin ostaa kiinteistön takaa maa-alueen. Kaupan tarkoituksena on helpottaa ja järkeistää yrityksen logistiikkaa, sekä lisätä varastokapasiteettia.

Näillä näkymin maakauppa tulee kaupunginhallituksen käsittelyyn 2. lokakuuta.

15 vuotta sitten aloittanut kansainvälinen yritys toimii maatalouden, ruokatuotannon, eläinten hyvinvoinnin sekä kemianteollisuuden hygieniatuotteiden valmistuksessa tarvitsemien yhdisteiden parissa. Loviisassa yritys aikoo ryhtyä valmistamaan rehulisiä.

Bios Agricorpin emoyhtiön omistus on intialaisissa käsissä.

Oy Bios Agricorp Ltd:n Suomen päätoimipaikka on Asiakastiedon rekisterin mukaan Helsingissä. Yhtiö on perustettu vuonna 2009.

Vuoden 2015 lopussa Suomen yhtiön liikevaihto oli 310 000 euroa. Liikevoitto oli 15,2 prosenttia.