Kaksi autokorjaamorakennusta tuhoutuivat täysin Mickelspiltomissa

Molemmat korjaamorakennukset tuhoutuivat töysin rajussa palosa Mickelspiltomissa varhain maanantaiaamuna. Kuva: Arto Henriksson.
Kaksi autokorjaamorakennusta tuhoutuivat täysin rajussa tulipalossa Pikkujoentiellä Loviisan Mickelspiltomissa varhain maanantaiaamuna. Myös rakennuksessa olleet autot sekä useita asuntovaunuja paloivat korjauskelvottomiksi.

MICKELSPILTOM Hätäkeskus sai ilmoituksen tulipalosta noin kello 2.28, ja hälytti paikalle 14 yksikköä Loviisasta, Porvoosta ja Lapinjärveltä. Palomestari Björn Westermark kertoi, että palokuntien tullessa paikalla molemmat rakennukset olivat jo täyden palamisen vaiheessa. Palokuntien tehtäväksi jäi estää palon leviäminen viereiseen asuinrakennukseen.

– Tässä vaiheessa on vaikea sanoa montako autoa ja asuntovaunua on palaneissa rakennuksissa, koska päällepäin kaikki näyttää olevan yhtä suurta hiiltynyttä kasaa, Westermark kertoi.

Poliisi pyydettiin ampumaan säiliöitä

Sammutustöiden yhteydessä palopaikalla havaittiin olevan asetyleenipulloja, joissa oli Westermarkin mukaan käynnissä vaarallinen reaktio, joka saattaa johtaa säiliöiden repeämiseen. Sen vuoksi pelastuslaitos pyysi Porvoosta avuksi poliisin partion, jonka on määrä ampua säiliöihin kiväärillä reikä, josta säiliöiden paine pääsee purkautumaan hallitusti. Pelastuslaitos jäähdytti säiliöitä vedellä.

Palo oli mahdollisesti sytytetty tahallaan

Tulipalon syttymissyy oli aamuyöllä vielä hämärän peitossa, mutta on mahdollista, että palo oli tahallaan sytytetty. Kesken sammutustöiden yksi pelastuslaitoksen yksikkö hälytettiin Porvoon itäpuolella olevalle levähdysalueelle, jossa oli tiettävästi uhkatilanne ja poliisioperaatio, joka liittyy Mickelspiltomin tulipaloon.

Lue lisää Loviisan Sanomista tiistaina.