Loviisan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan tänään 28.8. ehdottaa, että kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan kolmen loppusuoralle päässeen ehdokkaan joukosta. Alunperin hallituksen piti tehdä valtuustolle oma esityksensä uudeksi kaupunginjohtajaksi, mutta yksimielisyyttä valittavasta henkilöstä ei hallituksessa ilmeisesti saatu aikaiseksi.

LOVIISA Loviisan uudeksi kaupunginjohtajaksi ehdolla ovat Tuula Jäppinen, Jan D. Oker-Blom ja Ralf Sjödahl. Kaupunginvaltuuston seuraava kokous pidetään keskiviikkona 13.9.

– Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 28.8. kaupunginvaltuustolle annettavaa ehdotusta Loviisan uuden kaupunginjohtajan valinnasta. Kaupunginhallitus päätyi siihen, että se ei aseta kolmea loppusuoralle edennyttä hakijaa järjestykseen, vaan valinnan tekee kaupunginvaltuusto syyskuun kokouksessaan, kertoi Loviisan kaupunki tiedotteessaan.

Loviisan kaupunginjohtajan virkaa haki 15 henkilöä, joista ensimmäiselle haastattelukierrokselle kutsuttiin seitsemän hakijaa. Toiselle haastattelukierrokselle haastatteluryhmä valitsi viisi hakijaa, joista yksi peruutti hakemuksensa ennen jatkohaastattelua. Jatkohaastattelujen perusteella henkilöarviointiin lähetettiin kolme hakijaa (aakkosjärjestyksessä), Tuula Jäppinen, Jan D. Oker-Blom ja Ralf Sjödahl. Myös valtuustoryhmät haastattelivat kolmea hakijaa.

– Kaupunginjohtaja valitaan seitsemän vuoden määräaikaiseen virkaan, jonka kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto. Kaupunginjohtajalta edellytetään molempien kotimaisten kielten hyvää taitoa, muu kielitaito luetaan eduksi. Kaupunginjohtajalta odotetaan vahvaa talouden osaamista ja elinkeinoelämän tuntemusta. Lisäksi edellytetään käytännössä osoitettua kokemusta vaativista johtotehtävistä ja henkilöstön johtamisesta, perehtyneisyyttä kunnallishallintoon ja -talouteen sekä käytännön kokemusta kehittämistehtävistä ja muutosjohtamisesta. Tehtävän kannalta merkittäviä ovat myös hyvät yhteistyö-, neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot, tiedotti Loviisan kaupunki.

Haastatteluryhmään ovat kuuluneet kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson (r.), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén (r.), Janne Lepola (kok.), Keijo Tähtinen (sd.), Arja Isotalo (sd.), Juha Karvonen (kok.), Vesa Peltoluhta (ps.), Kari Hagfors (kesk.), Timo Noroviita / Janne Länsipuro (vihr.), vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors ja henkilöstöpäällikkö Jan Rosenström.

Lue lisää Loviisan Sanomista huomenna.